Adıyaman'ın Kahta ilce Belediyesi ve Kahta Orman İşletme Şefliği tarafından duzenlenen "11 Milyon Ağac Bugun Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında fidan dikme etkinliği duzenlendi.
Kahta ilcesi Menderes Mahallesi'nde duzenlenen fidan dikme etkinliğine Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta Orman İşletme Şefi Kemal Doğan, Genclik ve Spor İlce Muduru Mustafa Cicek, Genclik Merkezi Muduru Mahmut Nebi Bulut, Kahta Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Kose, Yavuz Turan, Mehmet Rojda Selcuk Menderes Mahallesi Muhtarı Mustafa Genc, oğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşan Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, "İlce Orman İşletme Şefliğimiz ile birlikte Orman Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Bugun Fidan, Yarın Nefes' kampanyası cercevesinde bugun Menderes Mahallesi'nde bulunan Kanal Boyu Parkımızda fidan dikimi gercekleştireceğiz. Dinimizde buyurulur ki son nefesinizde dahi imkanınız varsa bir fidan dikin. Bizler de son nefesimize gelmeden bu fidanları dikip, bir fidanın da insan gibi yaşamasına vesile olacağız. Bu fidanlar toprakla buluşup ileride insanlarımızın bu parkımızda oturmalarına vesile olacak doğal bir ortam oluşturacak. Bu kampanyayı faaliyete geciren başta Orman Bakanlığımıza ve katkılarından dolayı Kahta Orman İşletme Şefliğimize teşekkur ediyorum. İnşallah umut ediyorum ki bu fidanlar yeşerip yaşayacak ve hayat bulacak. İnsanlarımıza da golgesinde oturup dinlenilecek doğal ortamlar sağlayacak. Son olarak tekrardan şahsım ve belediye adına bu projede emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi.
Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Kahta Orman İşletme Şefi Kemal Doğan ve beraberindeki heyet, oğrencilerle birlikte parkta fidan dikti. - ADIYAMAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı