Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2020 yılı icin toplam 50 milyon lira butceye sahip olan 3 mali destek programı ilan etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini surduren BEBKA, 2020 Yılı Mali Destek Programlarını11 Kasım 2020 itibarıyla ilan etti."Yenilik ve Verimlilik", "Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi" ve"Kırsalda Ekonomik Kalkınma"alanlarında toplam 50 milyon lira hibe verilecek olan proje teklif cağrısı icin projelerin son başvuru tarihi 31 Ocak 2021 olarak belirlendi.
15 milyon TL butceye sahip"Yenilik ve Verimlilik" programı ileBursa, Eskişehir, Bilecik illerinden oluşan bolgede uretim ve hizmet surecleri iyileştirilecek, yenilik ve verimlilik uygulamalarını artıracak projeler desteklenecek. 27milyon TLbutce ayrılan "Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi"programındaBolgedeki Organize Sanayi Bolgeleri (OSB) ve Kucuk Sanayi Sitelerinin (KSS) altyapı eksikliklerinin giderilmesiyle sanayi bolgelerinde yatırım ortamının iyileştirilmesi hedefleniyor. Butcesi 8 milyon TLolarak belirlenen "Kırsalda Ekonomik Kalkınma" programında ise bolgedeki kırsal alanlarda tarım ve sanayi iş birliğinin guclendirilmesi ile ekonomik ceşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlanması amaclanıyor.
Onumuzdeki gunlerde 2020 Yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla BEBKA tarafından başvuru sahiplerine internet uzerinden cevrimici bilgilendirme toplantıları duzenlenecek. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla yine cevrimici ucretsiz proje yazma eğitimleri gercekleştirilecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Bu toplantı ve eğitimlerde başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru sureci anlatılacak. Bilgilendirme toplantıları, eğitimler ve teknik yardım masalarının takvimi BEBKA'nın internet sitesinden ayrıca duyurulacak ve cevrimici kayıt alınacak.
BEBKA'nın acıklamasında, 2020 yılı hibe desteklerinden faydalanabilmek icin proje başvurularının31 Ocak 2021,saat 23: 59'a kadar yapılabileceği,soz konusu programlar hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberleri ve eklerinin tamamının www.bebka.org.tr adresinde yer aldığı belirtildi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı