CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu, oylarının bekledikleri olcude artmadığını belirterek, "Artmalı mı, artmalı. Oyumuz beklediğimiz olcude artmıyorsa sorumlusu kim; sorumlusu biziz. Vatandaş değil" dedi.
CHP Ekonomi Masası'nın değerlendirme toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıcdaroğlu, toplumun her kesiminin endişe icinde olduğunu ve cıkış aradığını savundu. Hic kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı olmadığını belirten Kılıcdaroğlu, "Turkiye'de cozulemeyecek hicbir sorun da yoktur. Her sorunu akılla, uygulamayla, bilgiyle, birikimle cozmek mumkundur. Onyargılarımızdan arınarak, var olan sorunların uzerine eğilerek, sorunların kaynağına inerek sorunları cozebiliriz. Sorunlar sadece iceriden kaynaklanan sorunlar değil. Turkiye'nin dışa acık ekonomisiyle birlikte sorunlar bir anlamda geniş boyutuyla onumuzde duruyor. Sorunun cozumunde once bir stratejinizin olması lazım; 'Ben hangi stratejiden yola cıkarsam sorunu cozebilirim' diye. O zaman biz oyle bir strateji belirleyelim ki sorunu cozme acısından alacağımız her kararı bu stratejinin icerisine yerleştirebilelim" dedi.
'4 AŞAMALI BİR STRATEJİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ'Kılıcdaroğlu, 4 aşamalı bir strateji oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bunun birinci aşaması; bu ulkede yaşayan herkes ister doğu, ister batı, ister kuzey, ne olursa olsun her vatandaşın once ihtiyac duyduğu bir şey var; can ve mal guvenliği. Can ve mal guvenliği ne demektir; 'Ben rahatlıkla yatırım yapabilirim, ben bunu soylediğim zaman asla zarar gormeyeceğim, malıma da zarar gelmeyecek canıma da zarar gelmeyecek.' Bunun yolu nedir; katıksız bir demokrasi. Stratejimizin birinci ayağı demek ki ulke de herkesin can ve mal guvenliği sağlanacak. İkinci aşama; Turkiye'nin uretmesi lazım. Her alanda uretmesi lazım. Demokrasi varsa duşunce alanında insanlar bilgi uretecekler. Universiteler bilgi uretecek. Universitelerden aykırı bir soz cıktığı zaman 'Vay sen bunu niye soyledin' denilmeyecek. Onun duşuncesine saygı gosterilecek. Ucuncu ayağı; yarattığımız katma değeri hakca paylaşacağız. Herkesin işi, aşı olacak. Guclu bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız. Dorduncu unsur; surdurulebilirlik. Ekonomi suratle gelişiyor, Turkiye'nin en az 25-30-40 yıllık planlar yapması gerekiyor. Dunya nereye gidiyor, biz nereye gideceğiz? Buradan butun iş dunyasına sesleniyorum, sizin dinamizminizi en iyi ben biliyorum" diye konuştu.
'BU ULKEDE NE OLUYORSA BİLİYORUZ'CHP Ekonomi Masası'nda sanayici, turizmci, esnaf, ciftci ve eski burokratların bulunduğunu kaydeden Kılıcdaroğlu, şoyle konuştu: "Turkiye'yi en temel ve en buyuk ekonomik krizden cıkaran kadrolar bizde. Bizim sorunumuz ne? Onu da acık yureklilikle ifade edeyim, CHP'nin sorunu yaratılmış olan bir algı 'Efendim CHP gelirse memleketi yonetir mi?' Hic kimsenin endişesi olmasın Turkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bizden daha iyi yonetecek ikinci bir kadro yoktur. Bunu da gayet acık, gayet de net soyluyorum. İğneden ipliğe bu ulkede ne oluyorsa biliyoruz. Onlemler; akılla alınır, bilgiyle alınır, deneyimle alınır. Ozel sektorun onundeki butun engelleri kaldırın; Turkiye'yi ucururlar. Kendisine Turkiye'de alan bulamayan Bulgaristan'a, Macaristan'a, Almanya'ya gidiyor. Neden o iş dunyasının saygın insanına Turkiye'de alan acmıyorsunuz, neden korkutuyorsunuz?"'SON 10 YILDA EN BUYUK DEĞİŞİMİ YAŞAYAN PARTİ CHP'DİR'Acıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıcdaroğlu, bir gazetecinin CHP'nin oy oranlarının artmadığına dair son anket sonuclarının yayınlandığını hatırlatması uzerine, şunları kaydetti: "Kac anket bizim oyumuzun duştuğunu gosteriyor? Bir anket cıktı. Onun dışında hicbir anket bizim oyumuzun duştuğunu gostermedi. Şu soylenebilir; 'Oyunuz beklediğiniz olcude artıyor mu?' Hayır. Artmalı mı, artmalı. Oyumuz beklediğimiz olcude artmıyorsa sorumlusu kim, sorumlusu biziz. Vatandaş değil. Biz 81 ile esnafla goruşmek icin milletvekili gonderdik mi, gonderdik. Sorunları bizzat ayaklarına giderek saptadık mı, saptadık. Başka yapan parti var mı, yok. Vatandaşa guven vermek lazım, doğrudur ama vatandaşa guveni calışarak vereceğiz. CHP ile ilgili şoyle bir algı daha vardı; 'CHP hep eleştirir, oneri yoktur' Bunu defalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan da soylerdi, 'Siz hep eleştirirsiniz' diye. Ama şunu ifade edeyim ki son 10 yılda en buyuk değişimi yaşayan parti CHP'dir."'COZUM YERİ TBMM'DİR'Kılıcdaroğlu, "Daha once siz Kurt meselesinin cozumunu parlamentoda gercekleştireceğinizi soylemiştiniz. Bunu somut olarak nasıl cozeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Turkiye'nin cozulemeyecek hicbir sorunu yok. Eğer ifade ettiğiniz Kurt sorunu bugune kadar cozulememişse sorumlusu siyaset kurumudur. Cozum yeri bellidir. Acık ve net soyledim. Cozum yeri TBMM'dir. Orada cozulur bu sorun. Butun partilerin katılımıyla cozulmesi gereken bir sorundur. Her partinin icerisinde de bu sorunun cozumune katkı verecek bilgi ve birikime sahip milletvekilleri de vardır."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı