Mardin'in Midyat ilcesinde "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında fidan dikim programı yapıldı.
Midyat Şehir Mezarlığında gercekleştirilen programda konuşan Kaymakamı Tekin Dundar, bolgede tum kurumların destekleri ile bu sene yeşillendirme, ağaclandırma alanı olarak şehir mezarlığı sectiklerini soyledi.
Ağaclandırma faaliyetlerinin devam edeceğini ifade eden Dundar, "İnşallah gelecek nesillere cocuklarımıza daha yeşil, daha mureffeh bir dunya bırakırız." dedi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin ise, 2021 yılının ağaclandırma yılı olacağını ifade ederek, Midyat'ta sadece mezarlıklar değil, koylerde de kırsalda da ağaclandırmaya oneme verdiklerini bildirdi.
"Bu vesile ile Orman İşletme Şefliği, Cumhuriyet Başsavcılığımızın desteği ile bu ağaclandırmayı yapmış bulunmaktayız." diyen Şahin, herkese teşekkur etti.
Şahin her zaman ağaclandırmaya onem veren bir belediye olduklarını dile getirerek, "Bunu fidan merkezi kurarak inşallah ileride de hayata gecireceğiz. Bu fidan uretim merkezinde vatandaşlarımıza ucuz fidan dağıtacağız." diye konuştu.
Programa Garnizon Komutanı Albay Turker Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Ağır Ceza Reisi Ahmet Ataş, kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Belediye Başkanı Şahin daha sonra Sanayi Mahallesinde yapımı tamamlanan Midyat Belediyesi İlk ve Ortaokulu'nda duzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı. Şahin oğrencilerle fidan dikti onlara oyuncak dağıttı.
Şahin, "Bu etkinlik icin TUGVA Başkanımız Ahmet Aygun ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. İlcemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. TUGVA' yı desteklemek herkesin gorevi. 81 ilde orgutlenmiş ve toplum yararına calışan bir teşkilatımız." ifadelerini kullandı.
İlce Milli Eğitim Muduru Abdulkadir Altay da, TUGVA'YA bu tur organizasyonlardan dolayı teşekkur ederek, "Belediye Başkanımız her konuda bizlere destek oluyor. İmkanlarımızın yetişemediği her alanda destek oluyorlar. Okullarımızın guzelleştirilmesi, iyi bir nesil yetişmesi adına uzerimize duşen vazifeyi yaparken bu gorduğumuz desteklerden dolayı kendilerine teşekkur ediyorum." şeklinde konuştu.
TUGVA Midyat Temsilcisi Ahmet Aygun ise genclere ağacın onemini anlatmaya calıştıklarını ifade etti.
Programa Belediye Başkan Yardımcısı Şehmus İleri, belediyedeki birim mudurleri ve TUGVA yetkilileri katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selahattin Erol