- Van Valisi Bilmez: "Gecen sene dikilen ağacların yuzde 80'i tuttu"
Edremit'te "Milli Ağaclandırma Gunu" seferberliği
VAN - Van Valisi ve Buyukşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kasım ayında fidan dikiminin yanlış olduğu algısını oluşturanlara cevap vererek, "Bu ağaclar tutmuyor, yanlış zamanda dikiliyor' deniliyor. Boyle bir şey asla soz konusu değildir. Ağaclarımızın hepsi tuttu" dedi.
Van'ın Edremit ilcesinde "Milli Ağaclandırma Gunu" kapsamında 55 donum arazi uzerine 2 bin 500 fidan dikilerek kent ormanı oluşturuldu. Ulke genelinde başlatılan "Milli Ağaclandırma Gunu" cercevesinde Edremit Belediyesince Eski TOKİ bolgesinde oluşturulan 300 donumluk kent ormanın 55 donumluk kısmında fidanlar toprakla buluşturuldu.
Fidan dikimi sonrası acıklamalarda bulunan Vali ve Buyukşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, gecen yıl il genelinde 50 bin ağac dikildiğini anımsattı. Bu yıl ise toplam 13 ilcede 24 bin 800 civarında ladin ve sedir ağacı dikileceğini ifade eden Vali Bilmez, "11 Kasım, Turkiye'de 'Milli Ağaclandırma Gunu' olarak belirlendi. Bu kapsamda gecen yıl Van ilimizde 50 binin uzerinde ağac dikildi. Bugun de ilimizin genelinde 13 ilcemizde 24 bin 800 ağac dikildi. Şu an ağac diktiğimiz Edremit ilcemizde belediyemiz ile Orman Mudurluğumuzun ortaklaşa organize ettiği 2 bin 500 ladin ve sedir ağacı dikimini gercekleştiriyoruz. Gecen sene dikilen ağacların yuzde 80'i tuttu. Tutmayan ağacların hepsi Orman Mudurluğumuz tarafından yenilendi. 'Bu ağaclar tutmuyor, yanlış zamanda dikiliyor' deniliyor. Boyle bir şey asla soz konusu değildir. Ağaclarımızın hepsi tuttu. İnşallah diktiğimiz fidanlar sayesinde Van'da kişi başına duşen yeşil alanın arttığı, oksijen havası guzel olan ilimizin daha da guzelleşeceğini ve bu ormanlık alanda insanlar Van Golu'nu seyrederek, etkinlikler yapacağını umuyoruz. Emeği gecen herkesi tebrik ediyorum. Ev sahipliği yapan Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say'a ozellikle teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
"Bu ağaclar gelecek kuşaklar icin en guzel mirastır"
Bu yıl cok sayıda orman yangını meydana geldiğini anımsatan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise "Biz de bu anlamda daha fazla bir duyarlılık gostererek, secim surecinde vadettiğimiz Edremit Kent Ormanının fidanlarını dikmiş olduk. Bugun de Edremit sırtlarında Van Golu'ne nazır şehrimizin ilk kent ormanında hep birlikte ağaclarını diktik. Bu ağaclar gelecek kuşaklar icin en guzel mirastır. Programımıza katılan herkese teşekkur ediyorum. Calışmanın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
2 bin 500 fidanın toprakla buluşturulduğu alanda duzenlenen etkinlik, İl Muftusu Omer Keskin'in okuduğu duanın ardından son buldu.
Etkinliğe Van Valisi ve Buyukşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Donmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yuksel Yiğit, Emniyet Muduru Ali Karabağ, Edremit Kaymakamı Muhammet Fuat Turkman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, VASKİ Genel Muduru Ulker Cem Kaplan, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
(YLM-MSA-Y)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SONMEZ