Adana'dan Suriye'deki teror orgutlerine drone gonderdikleri iddiasıyla haklarında "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava acılan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar C.D, M.E, B.A. ve M.S.Y. ile avukatları katıldı.
Duruşmada esas hakkındaki mutalaasını acıklayan cumhuriyet savcısı, Suriye'deki teror orgutleri DEAŞ ve El Kaide'ye eylemlerde kullanılmak uzere drone gonderdikleri tespit edilen sanıkların, "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılmalarını istedi.
Sanık M.E. savunmasında, hicbir teror orgutuyle bağlantısının olmadığını one surerek, "Ben teror orgutlerine yardımda bulunmadım. Mutalaayı kabul etmiyorum. Teror orgutu uyesi değilim. Ayrıntılı savunma hazırlamak icin sure talep ediyorum." dedi.
Diğer sanıklar da esas hakkındaki mutalaaya karşı savunmalarını hazırlamak icin sure istedi.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu