Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı'nın faydalanıcısı olduğu, Avrupa Birliği Katılım Oncesi Yardım Aracı altında desteklenen Turkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi kapsamında 12-13 Kasım tarihlerinde cevrim ici olarak Uluslararası Şehir Eşleştirme Zirvesi duzenlenecek.
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Buyukelci Faruk Kaymakcı, AB Turkiye Delegasyonu Başkanı Buyukelci Nikolaus Meyer-Landrut, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yonetim Politikaları Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şukru Karatepe, Gaziantep Buyukşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Turkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bolgesel Yonetimler Kongresi Başkanı ve aynı zamanda AB Bolgeler Komitesi Başkan Yardımcısı Anders Knape'nin katılım ve katkıları ile gercekleştirilecek zirvede, AB uyesi ulkelerden ve Turkiye'den şehir eşleştirme konusunda calışmalar yapan cok sayıda yerel yonetim birimi, universite, sivil toplum kuruluşu ve uluslararası kuruluş temsilcisi bir araya gelecek.

Turkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi
Turkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi, Katılım Oncesi Yardım Aracının (IPA) 2014 yılı programı kapsamında destekleniyor. Toplam butcesi 4.5 milyon avro olan projenin "teknik destek" ve "hibe"den oluşan iki bileşeni bulunuyor. Hibe bileşeni kapsamında şehir eşleştirmeye yonelik bir teklif cağrısı yayımlanarak, Turkiye'den AB uyesi ulkelerdeki muadil kuruluşlar ile ceşitli temalarda ortaklıklar kuran 23 yerel yonetime yaklaşık 2.6 milyon avro hibe desteği verildi. Hibe programı altında yurutulen projelerin uygulanmasına destek olmak ve ulkemizdeki şehir eşleştirme calışmalarının daha etkin yurutulmesine katkı sağlamak amacıyla projenin teknik destek bileşeni Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda Turkiye Belediyeler Birliği, Vilayetler Birliği ve Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yonetimler Genel Mudurluğu işbirliğinde uygulanıyor. Proje 5 Aralık 2020 tarihinde sona erecek.
Turkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme Projesi cercevesinde yurutulen calışmalar ile proje hakkında detaylı bilgiye www.yereldeab.org.tr/sehireslestirme adresinden ulaşılabiliyor. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı