"Geleceğe Nefes" kampanyasıyla 11 Kasım Milli Ağaclandırma Gunu kapsamında Akhisar Orman İşletme Mudurluğu tarafından fidan dikimi etkinlikleri duzenlendi.
Manisa'nın Soma ilcesinde, Soma Savaştepe Karayolu Kum Mahallesi mevkiinde 11 Kasım Milli Ağaclandırma Gunu kapsamında 500 fidan toprakla buluştu.
Etkinliğe Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ali Tulup, Akhisar Orman İşletme Mudur Yardımcısı Hakan Duman, Soma Orman işletme şefliği calışanları, Jandarma ekipleri ve vatandaşlar katıldı.
Okunan İstiklal marjı ile başlayan etkinlikte, Kaymakam Akkaya ve etkinliğe katılanlar fidanları dikerek geleceğe nefes oldular.
Fidan dikimi etkinliği ile ilgili AA Muhabirine bilgi aktaran Hakan Duman, Akhisar Orman İşletme Mudurluğu tarafından 4 bolgede toplam 2 bin fidanın toprakla buluştuğunu soyleyerek, Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında, 81 il de olduğu gibi İşletme Mudurluğumuze bağlı Manisa'nın Soma, Akhisar, Golmarma ve Kırkağac ilcelerinde de 500'er fidan toplam 2 bin fidan ile işletme mudurluğumuzce kampanyaya destekte bulunulmuştur" dedi.
Etkinliğe eşi Asya ve 3 yaşındaki oğlu Omer Faruk ile katılan Soma Orman İşletme Şefi İsmail Eren, Orman yangınlarının birer katliam olduğunun altını cizerek, "İnsanlarımız ormanları katletmese keşke. Yakarak katletmeseler, katliam kotu bir tabir. Ama her yangın bir katliam. Bilincli olalım ormanlar hepimizin dunya hepimizin. Keşke ormanlarımız yanmasa" şeklinde konuştu.
Eşi Asya ile evlendikten sonra ilk orman yangını ihbarına eşini de alıp gittiğini soyleyen İsmail Eren, "Eşimle yeni evlenmiştik bir pazar gunu idi. Pikniğe gitmiştik. Orman yangını ihbarı geldi. Eşimi evde yalnız bırakmamak icin eve gitmeden yangına gittik. Onu da goturdum. Buyuk Işıklarda 1,2 hektar orman yangınına. Yangını gordu cok korktu. Yangınlar cok uzucu bir olay onlar uzulmesin diye halkımız uzulmesin diye biz kendimizi one atıyoruz" ifadelerini kullandı.
İsmail Eren'in eşi Aysa Eren de eşinin mesleğinin cok guzel olduğunu ifade ederek, "Yeşili dikmek, korumak, cok guzel ama orman yangınlarında cok uzuluyoruz, kokuyoruz. Evlendikten sonra ilk gorevine beni de goturmuştu cok korktum. bir daha gidemedim. Yangını gordum. Ama fidan dikmeye ben geliyorum onunla cok guzle bir duygu. oğlumuzu da getiriyoruz ailece" diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Murat Kaygusuzer