Develi Cevre ve Kultur Derneği, Develi Belediyesi ve ozel bir işletmenin iş birliği ile gercekleşen proje kapsamında Gazi Mahallesin'de 46 bin metre kare alana 2 bin adet fidan dikimi gercekleşti.
Fidan dikim etkinliğine; Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Cevre ve Kultur Derneği Başkanı Yılmaz Ozalp, işletme temsilcileri, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Develi Kaymakamı Murat Duru, "Gecen sene 11 kasım da saat 11: 11'de 11 milyon fidan dikilmişti bizde Develi'de 50 bine yakın fidan dikmiştik, Bu sene de yine aynı anlayışla Develimiz doğaya sahip cıkıyor. Gelecek nesillere guzel bir cevre bırakabilmek adına Ulkemizde ki boş olan her karış toprağa fidan dikmek bizim en asli gorevlerimizden bir tanesi. Şu anda bulunduğumuz yerde Develi Belediyemiz, ozel işletmemiz ve Develi Cevre ve Kultur Derneği ile birlikte Gazi mahallemize fidan dikimi gercekleştireceğiz. Bu cevre gelecek nesillere emanetimizdir, bu cevreye biz hassasiyetle korumak durumundayız. Ben tekrar Develi Belediyemize, işletmemize ve Develi Cevre ve Kultur Derneği'ne cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, "Bugun bizim icin guzel bir gun cunku biraz once de Develi - Erciyes yolunda ağac dikerek guzel atmosferi teneffus ettik, şimdi de buraya geldik. Develi Cevre ve Kultur Derneği ve işletmemiz bize boyle bir proje sunduğunda biz de yeşile ve doğaya verdiğimiz bu değerin karşılığı olarak bizde bu projenin icerisinde yer alacağımızı ifade etmiştik. Şuan da burada da start verildi bizde yapacağımız desteklerle buranın daha guzel bir hale gelmesi icin elimizden gelen gayretleri gostereceğiz cunku, bunu ben bir sorumluluk olarak ve bir gorev olarak goruyorum. Nasıl ki şuanda uzerine bastığımız bu doğayı bizden onceki nesiller bize emanet ettiyse, bizlerde bizim cocuklarımıza torunlarımıza daha guzel bir doğayı onlara teslim etmekle mukellefiz diye duşunuyorum. Bu tur projelerde Develi Belediyesi olarak destek vereceğimiz ifade etmek istiyor, emeği gecen herkese teşekkur ediyorum" dedi.
Develi Cevre ve Kultur Derneği Başkanı Yılmaz Ozalp de, "Daha yeşil, daha yaşanabilir bir Develi icin tertip ettiğimiz programa oncelikle hepiniz hoş geldiniz. Şuan Gazi mahallesindeyiz yaklaşık 46 bin metre kare alana toplamda 2 bin adet fidan dikmeyi planlıyoruz. Programımızı Develi Cevre ve Kultur Derneği, Develi Belediyemiz iş birliğinde tertip ettik. Bugun fidanların bir kısmı yani 1. etabı başlatacağız, inşallah Develi Belediyemizin de destekleriyle fidanların tamamı dikilecek, teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı