Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı elde ettiği zafer, Sakarya'da sevincle karşılandı.
Duygularını AA muhabiriyle paylaşan Volkan Sonmez, Azerbaycan'ı tebrik ederek Allah'tan onlara kuvvet vermesini temenni etti.
Azerbaycanlı kardeşlerinin 30 yıldır zulme uğradığını, topraklarının işgal edildiğini belirten Sonmez, "Cok şukur topraklarına geri kavuştu. Bunda desteği olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak uzere, butun Musluman kardeşlerimize cok minnettarız. Allah milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bir daha boyle bir şey olmaz." diye konuştu.

Sonmez, zamanında onların Turkiye icin şehit olduğunu vurgulayarak "Bize desteği coktu. Bizim de şu anki desteğimizden dolayı cok mutluyum. Allah katında tek din İslam'dır. Butun İslam alemini Rabb'im korusun. Zaten başka ulke yardım etmiyor. Hep Turkiye'nin desteği oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı yurekten kutluyorum. Gercekten buyuk bir başarı. Yolları hep acık olur inşallah." ifadelerini kullandı.
"Eminim onlar da bize yardım ederdi"
Sema Yesim de toprakları işgal edilen Azerbaycan'ın zor bir surecten gectiğini belirterek, "gecmiş olsun" diledi.
Azerbaycanlıların bir daha boyle bir şey yaşamaması icin Allah'a dua eden Yesim, şunları kaydetti:
"Allah Sayın Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin, o da yardımlarını gosteriyordu. Bizim de başımızda aynı olay olsaydı, eminim ki onlar da bize yardım ederdi. Zamanında cok uzuldum, haberlerde seyrettim, ağladım. 'Bizim başımıza da gelebilirdi.' diye duşundum. İnşallah son olur. Şu anda cok mutluyuz, her zaman yanlarındayız. Ne zaman isterlerse yardımlarımızı eksik etmeyeceğiz."
Adapazarı ilcesinde donercilik yapan Ozbek Atabek Saydullayıv ise cok guzel haberler aldıklarını, Turkiye'nin Azerbaycan'a destek verdiğini anlattı.
Turk ulkelerinin birlik icerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Saydullayıv, "Turkmenistan, Kazakistan gibi Turk ulkeler beraber oldukları zaman hicbir ulke karşımıza gelemez. Zafer kazandılar, cok guzel oldu. Birlikten daha guzel bir şey yok. Cok sevincliyim. Recep Tayyip Erdoğan cok destek verdi. İlham Aliyev de iyi bir insan. Kardeşlerimiz hicbir zaman uzulmesin." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Onur Orhan