Gosterdiği performans ve dikkat cekici yorumları ile İbo Show'a damga vuran Sibel Can sosyal medyada da gundem oldu. Peki, İbo Show konuğu Sibel Can kimdir? Sibel Can kac yaşında nereli?
[h=3]SİBEL CAN KİMDİR?[/h]Doğum tarihi: 1 Ağustos 1970
Kac yaşında: 50yaşında
Nereli: İstanbul
Sibel Can (d. Sibel Cangure; 1 Ağustos 1970, İstanbul), Turk şarkıcı ve oyuncu. Kariyerine dansoz olarak başlayan Can, daha sonra şarkıcılık yapmaya başladı ve gunumuzde televizyon ve sinema oyunculuğu ile sunuculuk da yapmaktadır.
Yugoslav gocmeni Engin Cangure ve Mudanyalı Emine Gul Sezer Cangure'nin ilk cocukları olarak Karagumruk semtinde doğdu. Sanatcının babası bircok unlu soliste eşlik eden bir keman sanatcısıydı. Muzaffer adında bir kız kardeşi bulunmaktadır.
2000 yılında cıkarttığı İşte Turk Sanat Muziği İşte Sibel Can adlı albumle yeni bir doneme giren Sibel Can, 2001 yılından beri Emre Plak ile calışmış ve 2007 yılında "Akşam Sefası" adlı albumunu cıkardı. Bu albumdeki "Cakmak Cakmak" isimli parcayla buyuk başarı yakaladı. 2002'de Papatya ile Karabiber adlı sinema filminde başrolde yer aldı. 2006 yılında Ozledin mi? albumu 200 binin uzerinde satış yaptığı icin MU-YAP tarafından "Platin" odulu ile odullendirilmiş,[odul programında Sibel Can aynı albumde yer alan soz ve muziği Sezen Aksu'ya ait "Lale Devri" adlı şarkısına yine Sezen Aksu ile duet yapmıştır. 2009 yılında Benim Adım Aşk isimli albumunu cıkardı. 2011 yılında Seyyah albumunu cıkardı, albumdeki Hancer adlı parcası ile başarısı daha da arttı ve son olarak 2012 yılının Nisan ayında Meşk adlı albumunu cıkardı. 2014 yılının Şubat ayında Galata adlı albumunu cıkardı.Bir donem Kaşmir Halı reklamlarında oynamış,uzun yıllar bu markanın yuzu olmuştur.
2016 yılının Nisan ayında DMC Muzik'ten Arabesque adlı albumunu cıkaran Sibel Can, bu albumde efsane besteci Burhan Bayar'ın 80'li yıllara damga vuran 'Gulum Benim', 'Sevmek', 'Bu da Gecer', 'Mavi Mavi' , 'Seninle ilk defa' , 'Yalnızım dostlarım', 'Mutlu Ol Yeter', 'Hasret RuzgÂrları', 'Benim Hatım', 'Gurbet Geceleri' gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. 9 Nisan 2016'da Bostancı Gosteri Merkezi'nde 10 Ağustos 2016'da Harbiye Cemil Topuzlu Acıkhava Tiyatrosu'nda konser veren ve ilk defa Arabesque albumunden şarkılar seslendiren Sibel Can, Bostancı konseri oncesi; "Beni arabeskin buyuk ustası Orhan Gencebay keşfetti, o zamanlardan beri arabesk muziği cok seviyorum" demiştir. Sibel Can 10 Ağustos 2016 tarihindeki İstanbul Harbiye'de ki konserinde Ayla Celik ile "Bağdat" adlı şarkıya duet yaparken, Rap muziğin sevilen isimleri Eypio & Burak King ikilisi ile birlikte arabesk rock tınıları ile de dikkat ceken "Gunah Benim" adlı rap şarkıya duet yapmıştır. Can, konser oncesi verdiği roportajda 'Eypio ve Burak King'i cocuklarım sayesinde keşfettim. 100 milyonun uzerinde izlenmişler. İlk kez rap yapacağım icin cok heyecanlıyım" demiştir. 2016-2017 arasında O Ses Turkiye yarışmasında juri uyeliği yaptı. 2016'da Kasım ayında duzenlenen Altın Kelebek Odul Toreni'nde yılın en iyi arabesk-fantezi muzik sanatcısı secilmiştir.Bu yarışmada gecenin sunucusu Okan Bayulgen tarafından kilolarıyla ilgili espri yapılması uzerine hayranları tepki gostermiştir.Ancak Okan Bayulgen'e en buyuk tepki Sibel Can'ın eski eşi Hakan Ural'dan gelmiş ve Bayulgen'i ağır bir şekilde eleştirmiştir. 2017'de yayımlanmaya başlayan Sevda'nın Bahcesi adlı dizide başrolde yer aldı.
Haziran 2018'de, yirmi ikinci albumu, Yeni Aşkım, DMC tarafından yayımlandı. Milliyet'ten Mayk Şişman, album hakkında şoyle yazdı: "Sibel Can'ın Bahadır Tatlıoz ve Yalın gibi isimlerin şarkılarına albumunde yer vermesi sevindirici. Kendi sınırları cercevesinde farklı tatlar sunabilmeyi amaclaması ve sırtını sadece Tarkan ya da Serdar Ortac şarkılarına yaslamaması da mutluluk verici elbette".
14 yaşındayken, gelen teklif uzerine oryantal olarak sahneye cıkmaya başladı. Babası ile beraber yurt ici ve yurt dışında yaptığı turnelerde hem oryantallik hem de solistlik yaptı. Donemin bilinen mekanları Galata Kulesi ve Astorya gibi kuluplerde cıkan sanatcı, Nukhet Duru'nun, Fahrettin Arslan'a tavsiyesi uzerine Maksim Gazinosu'nda cıkmaya başladı ve henuz 17 yaşındayken assolist oldu. Sibel Can'ın yaşının kucukluğu sebebiyle gazinonun kapatılması uzerine, sahneye cıkabilmesi icin babasının girişimiyle acılan dava sonucunda, mahkeme kararıyla yaşı buyultulerek doğum tarihi 1964 olarak değiştirildi. Maksim Gazinosu'nda Muazzez Abacı, Neşe Karabocek ve Emel Sayın gibi unlu isimlerle calıştı, Nukhet Duru tarafından keşfedilip Maksim Gazinosu'nun oryantal danscısı olmuş, 1987 yılında Kervan Plak'tan ilk albumu olan Gunah Bize'yi cıkartan Sibel Can bu albumde Orhan Gencebay'ın buyuk desteğini gordu. Album kısa zamanda satış rekorları kırdı. 1988 yılında aynı mekanda şarkı soyleyerek sahne almaya başladı. İlk donem albumlerinde yapımcısı Orhan Gencebay olmuştur.
1988 yılında o donemin populer isimlerinden olan Hakan Ural ile Zerrin Ozer'in evinde gizlice evlendi. Bu evlillikten daha sonra Engincan ve Melisa adından iki cocuk dunyaya getirdi. Hakan Ural'dan 1999 yılında ayrıldı. Bir yıl sonra Sulhi Aksut ile evlendi ve bu evlilikten Emir isminde bir erkek cocuk dunyaya getirdi. İlk eşinden iki, ikinci eşinden de bir olmak uzere uc cocuğu vardır. Sulhi Aksut'ten 2010'da boşanmıştır.