Samsun'da, Azerbaycan'ın kendi toprağı Dağlık Karabağ'ı geri alarak Ermenistan'a karşı kazandığı zaferin gururu ve mutluluğu yaşınıyor.
Vatandaşlardan Murat Kol, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Dağlık Karabağ'daki 28 yıllık Ermenistan işgalinin sonlanmasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.
Kazanılan zafere, Turkiye kazanmış gibi sevindiklerini vurgulayan Kol, "Kendi zaferimiz gibi kutluyoruz. Gururlu ve mutluyuz. Onlara sevgimizi gonderiyoruz. Dunya, Ermenistan'ın yaptığı soykırımı gordu. Turkiye İHA ve SİHA'lar ile stratejik bir destek verdi." dedi.
Gurol Bulut da 28 yıllık işgalin son bulmasının sevincini paylaştıklarını belirtti.
Dunyanın farklı bolgelerinde yaşanan savaşların ve zulumlerin son bulmasını temenni eden İbrahim Temel ise, "Azerbaycan'ı tebrik ediyoruz. Bir Turk olarak mutlu ve gururluyuz. Tek millet iki devlet olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız." diye konuştu.
"Turkiye zafer kazanmış gibi gururlanıyorum"
İsa Ozbay da 28 yıllık işgalin ardından kazanılan zaferin kendisini sevindirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Gec kalınmış bir zafer. Yıllardır işgal altında olan toprakların geri alınması, bir Turk olarak bizleri memnun etti. Turkiye artık guclu bir devlet, Azerbaycan'ın her zaman yanında. Turkiye haksızlığa uğrayan tum ulkelere yardım ediyor. Turkiye'nin SİHA ve İHA yardımı bizleri ayrıca sevindirdi. Bence İHA ve SİHA'lar, şimdiki zamanın ebabil kuşları. Sanki Turkiye zafer kazanmış gibi gururlanıyorum."
Azerbaycan'ın işgal altındaki toprağını geri almasını gururla ve sevincle karşıladıklarını anlatan Mehmet Kızıldağ da, "Azerbaycanlı vatandaşlarımız Dağlık Karabağ'da cok buyuk sıkıntılar yaşadı. Azerbaycan, kendi topraklarını geri alarak buyuk mutluluk yaşıyor. Onların sevinci bizim sevincimiz. Azerbaycanlı kardeşlerimiz icin her zaman savaşırız. SİHA ve İHA'ların etkisini de orada gorduk. O da bizim icin gurur kaynağı." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Cavuş