Turkiye İhracatcılar Meclisi (TİM), İzmir'deki depremden etkilenen depremzedeler icin İzmir İş Dunyası tarafından başlatılan "Birlikten İzmir Doğar" yardım kampanyasına 10 Milyon TL bağışladı. TİM Başkanı İsmail Gulle, "Bizleri guclu yapan birlikteliğimizdir, dayanışma ruhumuzdur. Biz bir oldukca, "İhracatla Yukselen Turkiye'yi", Ne afetler, ne salgın, ne ekonomik baskılar durduramayacaktır. TİM ve İhracatcı Birliklerimiz olarak, konut, okul ve sosyal alan yapımını ongoren bu anlamlı projeye katkıda bulunacağız" dedi.
95 bin ihracatcının Turkiye'deki tek catı kuruluşu olan Turkiye İhracatcılar Meclisi (TİM), Turkiye genelinde 61 ihracatcı birliği ile İzmir'in yaralarını sarmak icin harekete gecti. TİM bu kapsamda, İzmir iş dunyası tarafından başlatılan "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasına 10 milyon TL bağışladı. Kampanya ile depremde yaşamını yitirenlerin ailelerinin ev sahibi yapılması hedefleniyor.
"61 birliğimizle İzmir'in yanındayız"
Ege İhracatcı Birliklerinde basın toplantısı duzenleyen TİM Başkanı İsmail Gulle, 95 bini aşan ihracat ailesini temsilen, İzmirlinin zor gunde yanında olduklarını belirterek, "Ulkemizin ureten yuzu olarak bizler, elbette bu zorlu surecte, İzmirimizin elinden tutmadan, elimizden gelen tum desteği vermeden, bu felaketi koşemizden izleyemezdik. Her ne kadar, yiten canlar geri gelmeyecek olsa da, yuvasından olan kardeşlerimizin yarasına, bir nebze de olsa merhem olmak istiyoruz. Barış Pınarı Harekatında, 'Birliklerimiz, birlikteliğimizdir' diyerek, bolgeye nasıl tırlar dolusu yardım gonderdiysek, bugun de aynı birliktelik ve dayanışma ruhuyla, depremzede ailelerimizin yanındayız" dedi.
Depremzedeler icin 10 Milyon TL bağış
İhracatcı Birlik Başkanlarının, bu anlamlı projeye her aşamada koşulsuz destek verdiğini dile getiren Gulle, "Destek verdiğimiz proje, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tahsis edilecek arsa uzerinde; Ege İhracatcı Birliklerimiz, İzmir Ticaret Odası, Ege Bolgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası ortaklığında gercekleştirilecek. Proje kapsamında, okul ve sosyal tesisten oluşan, 150 konut inşa edilmesi planlanıyor. TİM ve İhracatcı Birliklerimiz olarak, bu anlamlı projeye, 10 Milyon Turk Lirası katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.
"İzmir, bu felaketten de guclenerek cıkacaktır"
Gulle, sozlerine şoyle devam etti:
"Belki yaralarımız hemen iyileşmeyecek; fakat depremzedelerin yaralarını sarmak adına, ihracat ailesi olarak, 61 İhracatcı Birliğimiz, 13 genel sekreterliğimizle; guclu İzmir ve guclu Turkiye icin, biz hep burada olacağız. Bizleri guclu yapan birlikteliğimizdir, dayanışma ruhumuzdur. Biz bir oldukca, 'İhracatla Yukselen Turkiye'yi', ne afetler, ne salgın, ne ekonomik baskılar durduramayacaktır. Ulkemiz ekonomisinin ve ihracatının kalbi olan şehrimizin acısı bizim acımızdır. Biliyoruz ki, goz bebeğimiz İzmir, bu felaketten de guclenerek cıkacaktır."
"Kampanya dunyanın dort bir tarafından yoğun ilgi goruyor"
Ege İhracatcı Birlikleri (EİB) Koordinator Başkanı Jak Eskinazi ise "5 Kasım 2020 tarihinde; İzmir İş Dunyası olarak 'Birlikten İzmir Doğar' isimli bir yardım kampanyasını başlattık. Hedefimiz İzmir'in yaralarını bir an once sarmak. Kampanya dunyanın dort bir tarafından yoğun ilgi goruyor. 50 milyon TL toplama hedefiyle yola cıkmıştık. İlk 2 gunde kampanyamıza gosterilen ilgiyi de gorunce bu hedefi de aşacağımızı on goruyoruz. Kampanyamızda hedefi aştığımızda yapacağımız yardımın boyutu da artacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan projemize ilk andan itibaren buyuk destek verdi. Evleri yapacağımız arsayı bizlere bedelsiz tahsis etti. Turkiye genelinde 95 bin ihracatcımızın catı kuruluşu Turkiye İhracatcılar Meclisimiz ve Ege İhracatcı Birliklerimiz onculuğunde Turkiye genelindeki 61 ihracatcı birliğimizle yardım kampanyasına guclu bir şekilde katılıyoruz. Ege İhracatcı Birlikleri uyelerimizi ve tum vatandaşlarımızı yardım kampanyasına katılmaya, ornek bir projenin manevi ortağı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı