Gosterdiği performans ve dikkat cekici yorumları ile İbo Show'a damga vuran Deniz Seki sosyal medyada da gundem oldu. Peki, İbo Show konuğu Deniz Seki kimdir? Deniz Seki kac yaşında nereli?
[h=3]DENİZ SEKİ KİMDİR?[/h]Doğum tarihi: 1 Temmuz 1970
Kac yaşında: 50yaşında
Nereli: İstanbul
Deniz Seki pop muzik şarkıcısı, besteci ve soz yazarıdır.
1 Temmuz 1970'te İstanbul'da doğan Deniz Seki, ilkokulu Macka Suheyla Artam İlkokulu'nda, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak Camlıca Kız Lisesi'nde tamamladı. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul Televizyonu'ndaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu oldu.

[h=3]1990'LAR: İLK YILLARI[/h]İlk olarak 1993 yılında Melih Kibar ile tanışan Seki, Kenan Doğulu, İzel, Yaşar, Emel Muftuoğlu, Ege, Ferda Anıl Yarkın ve Zuhal Olcay gibi sanatcılara vokalistlik yaptı. 1995 yılında, "Pop-Show 95" şarkı yarışmasına katılan sanatcı kendi yazdığı şarkı Bırakıp Gidersen ile birinci oldu, 9 Nisan 1997 tarihinde ilk albumu soz ve muziği Yıldız Tilbe'ye ait olan Hic Kimse Değilim yayınlandı. 2 Aralık 1999 tarihinde, soz ve muziklerinin bircoğu kendisine ait olan Anlattım isimli albumu yayınlandı.
Deniz Seki [h=3]2000'Lİ YILLAR[/h]İkinci album calışması olan Anlattım'ın ardından ucuncu albumu Şeffaf, 12 Aralık 2001 tarihinde yayınlandı, bu albumde sırasıyla "Unutursun" ve "Yakamoz" isimli şarkılara klipler cekildi. 70'li yılların populer şarkılarından oluşan dorduncu albumu ise "Aşkların En Guzeli" 27. Ağustos 2003'te yayınlandı, 25 Mart 2005'te yayınlanan beşinci albumu "Aşk Denizi"ndeki 14 şarkının 13'unun sozleri ve bestesi yine Deniz Seki'ye aittir. Uc yıl aranın ardından 2008 yılında yayınlanan Sahici albumunde yine coğunlukla kendi bestelerini seslendirmiş, albumun ilk klibi kardeşi Serdar Seki yonetmenliğinde "Aptal" şarkısına cekilmiştir. Albumle aynı isimli Sahici şarkısına ikinci klip cekilmiş, şarkı bircok Turkce Top Muzik listesinde liste başı olmuştur. "Şaka Değil" ve "Zirve" parcalarına resimlerinden ve klip goruntulerinden oluşan yeni klip hazırlanmış olsa da sanatcı cezaevinde olduğu icin muzik listelerinde yer almamıştır. Ayrıca, Deniz Seki 2006'da yayınlanan Dunyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde "Gonca" roluyle rol almış ve aynı yıl Lipton markası icin kendi yazıp bestelediği "LİptonOHH" parcasını da seslendirmiştir.
Deniz Seki uyuşturucu soruşturmasının ardından yaşadığı kotu gunlerin arkasından yuze yakın konser ve program yaptıktan sonra yine bircok şarkının kendisine ait olduğu Sozyaşlarım albumu 2011 yılında yayınlanmış, ayrıca aynı yıl Yavuz Bingol ile 5 bolumluk bir muzik programı yaptı ve 2012 yılında İzzet Capa ile bir televizyon programı, muzikal ve bir sinema filmi yapacağını duyurmuştur. Sozyaşlarım albumunun ilk klibi Serdar Seki yonetmenliğinde "Suya Hapsettim" şarkısına cekilmiştir. Şarkı bircok televizyon dizisinde kullanılmıştır. Albumde ikinci şarkı "Aşk Muzikali"'ne yine Serdar Seki yonetmenliğinde Nahide Ruya Adasında cekilmiştir.
[h=3]ALBUMLERİ[/h]• Hic Kimse Değilim (1997)
• Anlattım (1999)
• Şeffaf (2001)
• Aşkların En Guzeli (2003)
• Aşk Denizi (2005)
• Sahici (2008)
• Sozyaşlarım (2011)
• İz (2014)
• Uzun Hikaye (2018)