İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, "Doğruya 'doğru', yanlışa 'yanlış' dedik, demeye devam edeceğiz. Kutuplaştırma siyasetinin dışında olacağımızı ilan ettik, olmaya devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hukmune de devam edeceğiz. Burada tutum almaya devam edeceğiz." dedi.
Akşener, bir otelde duzenlenen partisine uye katılım toreninde yaptığı konuşmada, gittikce artan bir sesle milletin kendilerini cağırdığını, milletin artık karar verme konusuna odaklandığını ifade etti. Turkiye'nin acı ama şenlikli gunlerden gectiğini soyleyen Akşener, esnaf gezilerine değinerek, şoyle devam etti:
"Gezdiğimiz yerlerdeki yoksulluğu, caresizliği, esnafta yaşadıklarımız, dukkanların icerisine gelmiş kadınlarımızın, işsiz genclerimizin, işcimizin, ciftcimizin, ev kadınlarımızın yaşadıkları zorlukları onların ağzından dinlemenin getirdiği bir kanaatle şunu soylemeliyim ki iktidar partisi ister zamanında ister daha once yapılan bir secimde milletimizin kararıyla, demokrasiyle, sandıkta hur iradesiyle gidecektir."
Kurulduğu andan itibaren pek cok sıkıntı ceken İYİ Parti'nin bir "cesurlar hareketi" olduğunu ifade eden Akşener, partililere yonelik, "İYİ Parti kurulmamış olsaydı, bugun Turkiye grup konuşmalarında Genel Başkanların soylediklerini konuşuyor olmazdı, bugun Turkiye'de siyasi rekabetin icinde yer alabilecek yeni siyasi partiler kurulmuş olmazdı. Bu yolu acan sizlersiniz, bizleriz. İnsanlarımıza cesaretle durmayı ortaya koyan sizlersiniz, bizleriz." dedi.
"İşgal edilmiş şehirleri alması sevincle karşıladığımız bir adım"
Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferine de değinen Akşener, şunları soyledi:
"Azerbaycan'ın Karabağ'daki ilerlemesi, işgal edilmiş şehirleri geri alması bizler icin cok onemli, sevincle karşıladığımız, devamının gelmesini dilediğimiz bir adım, bir ilerleme, bir sonuc ama bunun yanında eksiğin gediğin giderilmesi amaclı dış politikanın daha dikkatli, daha kurumsal, daha liyakate dayalı olması gerektiğini de dun soyledik, bugun soyluyoruz, yarın da soylemeye devam edeceğiz. Cunku dış politikadaki hatalar, eksiklerin bedelini hem bu aziz millet hem de gelecekte genclerimiz odemeye devam ediyor."
"Burada tutum almaya devam edeceğiz"
Akşener, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasına ilişkin, "Sayın Albayrak'ın istifa metninde 'Allah sonumuzu hayreylesin' sozunu cok onemli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Buna dair 'Sadece Allah bu arkadaşların sonunu hayreylesin değil, bu milletin sonunu hareylesin' anlamını cıkarmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.
Burada atılacak adımların son derece onemli olduğunu vurgulayan Akşener, şunları kaydetti:
"İnsanların artık dost, ahbap, akraba, gelin, kaynana, damat, kayınbirader gibi nepotizmin dibine vurulmuş alandan cıkarılması, bu beklentilerin ortadan kaldırılması ve milletimizin derdine care olacak liyakatte başaran insanların, arka planı olan kadroların iş başına getirilmesine dair bir tutum olabilir mi, olmalıdır iradesini hep birlikte goreceğiz. İnşallah Sayın Erdoğan da bu 'Allah sonumuzu hayreylesin' sozunden bir oz eleştiri yapmak durumunda kalır. Bunların hepsinin sağlanması icin en buyuk tavrı, tutumu butun haksız saldırılara rağmen kulağını tıkayıp milletiyle yol yuruyen İYİ Parti'ye borclu olunduğunu soylemek durumundayım. Sizlere, bizlere borclu olunduğunu soylemek zorundayım. Cunku biz doğruya 'doğru', yanlışa 'yanlış' dedik, demeye devam edeceğiz. Kutuplaştırma siyasetinin dışında olacağımızı ilan ettik, olmaya devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hukmune de devam edeceğiz. Burada tutum almaya devam edeceğiz."
Konuşmasının ardından Akşener, Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın da katıldığı torende, partiye yeni uye olanlara rozetlerini taktı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Esin Işık