ADANA'nın Seyhan ilcesindeki bir evde cıkan yangında iceride mahsur kalan bedensel ve zihinsel engelli Tamer Bozyiğit'i (15), komşuları Kemal Andic, kucağına alıp cıkararak kurtardı.
Seyhan ilcesindeki Doşeme Mahallesi 60035 Sokak'ta fırıncı Nadir Bozyiğit'e ait 3 katlı evin 2'nci katında yangın cıktı. Evin mutfak bolumunden cıkan yangını goren mahalleli itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yangın sırasında evde tek olduğu oğrenilen bedensel ve zihinsel engelli Tamer Bozyiğit'i komşusu Kemal Andic kucağına alarak evden cıkardı. Aynı sokakta kucuk bir bakkal dukkanı işleten 4 cocuk annesi Cınnaz Bozyiğit, sesleri duyup geldiği evinin onunde gozyaşlarına boğuldu.
SAĞLIK DURUMU İYİGelen itfaiye ekipleri kısa sureli mudahalenin ardından yangını sondururken, sağlık ekipleri Bozyiğit'i ambulansa alarak ilk mudahaleyi yaptı. Sağlık durumunun iyi olduğu oğrenilen engelli genci komşuları evlerine alırken anne Bozyiğit'i ise sakinleştirmeye calıştı. O ANLARI ANLATTI: 'ALLAH YARDIM EDER' DEYİP EVE GİRDİMEngelli Tamer Bozyiğit'i yanan evden cıkaran komşusu Kemal Andic, dışarı cıktığında evin yandığını gorup iceri girdiğini belirterek, "Ben dışarı cıktığımda ev cok kotu yanıyordu. Cocukların iceride olduğunu soylediler. Bende 'Ya Allah ya bismillah, Allah yardım eder' deyip eve girdim. Baktım kapının orada, cocuğu hemen kucağıma aldım. Engelli ve olayın şoku vardı uzerinde. Cok şukur cıkardım. Allah bir daha yaşatmasın. Bu sonucta can, başka bir şey değil. Cana geleceğine mala gelsin" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gulşah OZGEN