Yazar ve araştırmacılara rahat bir calışma ortamı sağlayan Nilufer Belediyesi Gol Yazıevi ve Misi Yazıevi, yeni donemde de hem Turkiye'den hem de yurt dışından konuklarını ağırlıyor. Yazıevleri yeni donemde, edebiyat, kultur ve sanat alanında calışmalar yuruten 28 konuğa
dingin bir ortamda projelerini yurutme olanağı sunacak.
Nilufer Belediyesi'nin edebiyat ve sanat dunyasına armağanı olan Gol Yazıevi ile Misi Yazıevi, Turkiye ve dunyanın ceşitli ulkelerinden konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Yazar, şair, cevirmen, akademisyen ve araştırmacıların calışmalarını sakin ve ilham veren bir atmosferde surdurmesine ve tamamlamalarına olanak sağlayan yazıevleri, yeni sezonda da buyuk ilgi goruyor. 2020-2021 sezonu icin Turkiye'nin yanı sıra Kanada, İran, Arjantin, Arnavutluk gibi dunyanın ceşitli ulkelerinden de konuklar ağırlayacak olan Gol Yazıevi ile Misi Yazıevi'ne, bu yıl 28 başvuru kabul edildi.

Bu isimlerden ilki olan yazar Levent Turhan Gumuş ile cizer Betul Sinanoğlu, Misi Yazıevi'nin ilk konukları oldu. Calışmalarını Misi Yazıevi'nde surduren Gumuş ile Sinanoğlu, zamanlarını cok verimli bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti. Misi'yi, tarihi ve doğal guzellikleriyle cekici bir yer olarak nitelendiren Gumuş, bu atmosferin kendisine ilham verdiğini dile getirdi. Gumuş, "Misi'de, binlerce yıllık tarihi gecmişi gorebiliyorsunuz. Burada kendinizi dağın icinde kaybolmuş gibi hissediyorsunuz. Cok az dış ses var. Doğa ve kuş sesleri eşliğinde calışmalarımızı surduruyoruz. Bu ses, sizi yazmaya teşvik ediyor. Efsanesi olmayan koy yoktur. Bunları duşununce bana, 'Misi Masalları Efsanesi' calışması yapma isteği geldi" şeklinde konuştu. Misi Yazıevi'nde kaldığı sure boyunca "Guneşli Bahce" adlı oykusunu buyuk olcude tamamlayacağını ifade eden Levent Turhan Gumuş, "Bu mekan cok keyifli. Her şey en ince ayrıntısına kadar duşunulmuş. Bu evlerin coğalmasını umuyorum" dedi.
Levent Turhan Gumuş'un "Guneşli Bahce" adlı eseri uzerine calıştığını belirten cizer Betul Sinanoğlu da, Misi Yazıevi'nin sunduğu ortam sayesinde, kişinin sadece işine odaklandığını soyledi. Sinanoğlu, "Acıkcası boyle bir yer beklemiyordum. Doğanın icinde cok guzel bir yer. Gelir gelmez hemen calışmaya başladık. Zamanımız cok verimli geciyor. Devam eden diğer calışmalarımı da burada geliştiriyorum. Burada insan sadece işine yoğunlaşıyor. Nilufer Belediyesi'ne boyle bir projeyi hayata gecirdiği icin teşekkur ediyorum" diye konuştu.
Gol Yazıevi ile Misi Yazıevi'ne gosterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, yazıevlerinde bugune kadar 50'yi aşkın konuğu ağırladıklarını belirtti. Katılımcıların, secici kurul tarafından belirlendiğini soyleyen Başkan Erdem, "Edebiyat, sanat ve bilim alanında ureten insanların, calışmalarını surdurmelerine destek vermek bizim icin cok değerli" dedi. Nilufer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Misi Yazıevi ile Gol Yazıevi'nin, duzenlenen etkinliklerle okurların, yazarlarla buluştuğu mekanlar olduğunu da dile getirdi. - BURSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı