Aydın'ın Didim ilcesinde bulunan 190 yıllık caminin restorasyon calışmaları Vakıflar Genel Mudurluğunce tamamlandı. 1 yıllık surede tamamlanan calışmaların ardından camii aslına uygun gale getirilerek yeniden ibadete acıldı.
Didim'in ilk yerleşim yeri olarak bilinen ve icerisinde binlerce yıllık Apollon Tapınağının da yer aldığı Hisar Mahallesindeki Caminin restorasyonu tamamlandı. Mahalledeki en eski binaların icerisinde bulunan ve 1830'lı yıllardan mubadelenin olduğu 1924 yılına kadar kilise olarak Rumlar tarafından kullanılan ve ardından Camii'ye cevrilen 190 yıllık tarihi bina Vakıflar Genel Mudurluğu'nce restorasyonu gectiğimiz yıl başlanmıştı. Hisar Camii olarak ta bilinen caminin ic ve dış kısmındaki calışmalarının yanı sıra roleve calışmalarının da yapıldı. Restorasyon kapsamında caminin dış ve ic duvarları, ic tavan ve direklerinin yanı sıra pencere ve kapılarının da aslına uygun hale getirildi.

588 bin 820 TL' ye mal olan ve 19 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlanması hedeflenen Camii Kasım ayı itibariyle yeniden ibadete acıldı. Caminin ibadete acıldığı ilk gunden Didim Kaymakamı Halil Avşar, Didim ilce Muftusu Hasan Huseyin Susam, AK Parti İlce başkanı Maşallah Subaşı, MHP İlce başkanı Fikret Alkaya ve iki partinin yoneticileri, cemaatle birlikte namaz kıldı. Mahalle muhtarı Bahri Aşık ise Rumlardan kalan ve daha sonra camiye cevrilen camiinin son halinin mahalle halkı tarafından beğenildiğini belirterek, emeği gecenlere teşekkur etti. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı