Mardin'in Derik ilce Kaymakamıyken, teror orgutu PKK mensuplarınca duzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safiturk, şehadetinin yıl donumunde vatandaşlar tarafından anıldı. Şehit Kaymakam Safiturk icin cekilen videoda vatandaşlar gozyaşlarını tutamadı.
Mardin'in Derik ilcesinde, 10 Kasım 2016'da PKK'lı teroristlerce kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcı ile duzenlenen saldırı sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safiturk'un de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralanmış, Kaymakam Safiturk hastanede yapılan tum mudahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit Kaymakam Safiturk'un ismi gonullerde yaşatılırken, Derik Kaymakamlığı cektiği video ile şehit kaymakamı andı. Turkce ve Kurtce cekilen videoda 7'den 70'e herkes, şehit Kaymakam Safiturk'u yaptığı icraatlar ile andı.

Vatandaşlar anarken gozyaşlarını tutamadı
Ozellikle Derik zeytinini dunyaya duyurması ile bilinen Safiturk icin hazırlanan videoda vatandaşlar gozyaşları icerisinde, "Kaymakamımız şehit oldu, biz ondan cok memnunduk. Allah ona rahmet etsin. Biz ona hasret kaldık. Zeytinimizi dunyaya tanıttı. Onu cok seviyoruz ve onu unutmayacağız. Okulumuza cok buyuk destek ve katkıları oldu, okulumuz spor bakımından cok onemli kupalar aldı ve bu kupalardan bir tanesini ben onun elinden alma şansına sahip olmuştum. İyi ki onu tanımışım cok mutlu oldum. Merhametli, saygıdeğer ve iyi bir insandı, alcakgonulluydu. En son 10 Kasım toreninde gormuştum kendisini. Sonra vefat etti, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Onu cok seviyoruz" dedi.
Cocuklarının isimlerini Muhammet ve Fatih koydular
Teroristlerin saldırısı sonucu şehit olan Muhammed Fatih Safiturk'un ismi, ilcede cocuklara verilmeye başlandı. Kent halkı, kendisini cok sevmesinden dolayı yeni doğan cocukların isimlerini Muhammed ve Fatih yaptı. Torunlarına Muhammed ve Fatih isimlerini verdiklerini belirten bir vatandaş, "Biz kendisinden razıydık, mekanı cennet olsun. Gelinimizin ikizi oldu, isimlerini Muhammed ve Fatih koyduk. Biz ondan razıydık Allah da ondan razı olsun. Mekanı cennet olsun inşallah" diye konuştu. - MARDİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı