TOKAT'ta yaşayan ve kronik bobrek yetmezliği olan Beytullah Eğlence (27), 2,5 yıl once evlendiği Sevilay Eğlence'nin (24) verdiği bobrekle hayata tutundu. Eşini cok sevdiğini soyleyen Eğlence, "Once kalbimi sonra bobreği verdim" dedi.
Tokat'ta oto elektrik ustası, evli ve 1 cocuk babası Beytullah Eğlence, 6 ay once şiddetli bobrek ağrısı nedeniyle hastaneye gitti. Tokat'taki tetkiklerinin ardından Eğlence, İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan testler ve tetkikler sonucu Eğlence'ye kronik bobrek yetmezliği teşhisi koyuldu. Hastalığının hızla ilerlediğini ve donor bulması gerektiğini oğrenen Eğlence, Organ Nakil Merkezi'ne başvurdu. 2,5 yıl once evlendiği Sevilay Eğlence ise doktorlarla yaptığı goruşmelerden sonra bir bobreğini eşine bağışlama kararı aldı. Testler sonrası ciftin dokuları uyumlu cıktı. Yapılan operasyonla Sevilay Eğlence'nin bobreği, eşine nakledildi.
'ALLAH HERKESE BOYLE FEDAKAR EŞ VERSİN'Bobreklerinin tamamen bitmek uzere olduğunu oğrendiğini anlatan Beytullah Eğlence, "Doktorlarla goruştum, nakil olmam gerektiğini soylediler. Biz de burada Tokat Bobrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Melek'in yanına gittik. Eşim bobreğini vermek istedi. Biz de nakil icin hastaneye giderek test yaptırdık. Eşimin naklinin uygun olduğunu oğrendik. Eşim hic tereddut etmedi ve bobreğini verdi. Nakil yapılalı 1 ay oldu, cok şukur, ikimiz de sağlıklıyız. Allah herkese boyle fedakar bir eş versin. Eşimin yaptığını da kimse yapmaz. Kızımız ile hayatımıza devam ediyoruz" dedi.
Eşini cok sevdiğini soyleyen Sevilay Eğlence de "Eşimin 4 yıldır bobrek yetmezliği varmış. Ama biz evlendikten sonra oğrendik. Oğrendikten sonra hic tereddut etmedim. Once kalbimi verdim sonra bobreği verdim. Kolay bir surecti, zor olmadı. Hemen de kararımı vermiştim. 1 ay once de ameliyatımızı olduk, sağlıklıyız" diye konuştu. '25 BİN KİŞİ NAKİL BEKLİYOR'Tokat Bobrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Turan Melek ise "Ciftimizin ameliyatları başarılı gecti. Sağlık durumları cok iyi. Tam da 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası'na geldi. Bu da ayrıca bizi mutlu etti. Herkes bu konuda duyarlı olmak zorunda. Şu anda Turkiye'de 100 bine yakın diyalize giren hasta sayımız var. Bunların 25 bini nakil bekliyor. Bağışlanan her bir organ filizlenen bir can diyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Fatih YILMAZ