Gaziantep Universitesi (GAUN) Turkce Oğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOMER) Muduru Doktor Oğretim Uyesi Ahmet Ozpay, TOMER'in 23 ulkeden oğrenciye Turkce oğrettiğini bildirdi.
GAUN'den yapılan yazılı acıklamaya gore, TOMER mudur yardımcılığı gorevine, Fen-Edebiyat Fakultesi Turk Dili ve Edebiyatı Bolumunden Dr. Oğr. Uyesi Ulku Polat getirildi.
Acıklamada goruşlerine yer verilen Ahmet Ozpay, gerek GAUN, gerek bolge ve gerekse de Turkiye adına yuklenilen misyonun gereğini en iyi bicimde yerine getirmeye calışacaklarını ifade etti.
Kovid-19 salgın surecinin dunyada ve Turkiye'de eğitim surecini sekteye uğratmasına rağmen hali hazırda 23 ulkeden oğrenciye uzaktan eğitimle Turkce oğretmeyi surdurduklerini aktaran Ozpay, TOMER'in alanında yenilikci ve etkin eğitim anlayışı ile ceşitli sertifika programları, uluslararası kurumlarla ortaklaşa geliştirilen projeler ve kultur elciliği gorevine aralıksız devam ettiğini kaydetti.
Ozbay, sınır otesi bolgelerde hizmet veren eğitmenler icin Cerablus, El-Bab ve Afrin bolgelerinde hem alan, hem de mesleki yeterlilik eğitimleri konusunda destek sunacak bir projeye daha başladıklarını bildirdi.
Projenin Valilik, GAUN ve İl Milli Eğitim Mudurluğu paydaşlığında yurutulduğunu kaydeden Ozpay, hizmet anlayışlarının aynı kararlılıkla sureceğini belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fırat Ozdemir