Turkiye Atletizm Federasyonu (TAF), 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın İstanbul'da yapılacağını duyurdu.
Atakoy'deki TAF Atletizm Salonu'nda Turkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Cintimar ve ulke temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Turkiye'nin adaylık başvurusu değerlendirildi.
Toplantının ardından acıklamada bulunan Cintimar, cok onemli bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını soyledi.

Turkiye'de atletizm adına cok onemli gunlerden birini yaşadıklarını dile getiren Cintimar, "Bu organizasyon icin 1,5 yıldır calışan ekibimize sonsuz teşekkur ediyorum. Bu konuda bize desteklerini esirgemeyen sayın Bakanımız başta olmak uzere herkese teşekkur ediyorum. Bize tum bu imkanları sunan Cumhurbaşkanımıza teşekkur ediyoruz. İnşallah organizasyonu yuzumuzun akıyla İstanbul Atakoy Atletizm Salonu'nda hep birlikte gercekleştireceğiz. Oy birliğiyle Turkiye'ye verildi. Bu, bizim icin bir guven ve mutluluk. İstanbul'un olimpiyat hevesi icin bir adım daha atmış olacağız." ifadelerini kullandı.
İstanbul 2023 Avrupa Salon Şampiyonası Genel Koordinatoru Mustafa Yasin Taş ise 2012'den bu yana boyle buyuk bir organizasyon yapılmadığını vurgulayarak, "Adaylıklarımız olmuştu ama alamamıştık. 1,5 yıllık emeğimizin karşılığını almış bulunuyoruz, bunun icin cok mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.
Spor İstanbul Genel Muduru İzzet Renay Onur da hem Turkiye hem de İstanbul adına cok onemli bir başarı elde edildiğini dile getirdi.
Atakoy Atletizm Salonu'nda son olarak 2012 yılında Dunya Salon Atletizm Şampiyonası gercekleştirilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suha Gur