Galatasaray'da secim ateşi yandı. Yonetim kurulunun secim kararının ardından Burak Elmas ile Metin Ozturk resmen adaylıklarını acıkladı. Cengiz Ozyalcın kimdir? Cengiz'in de başkanlığa aday olacağı ileri suruldu. Peki, Cengiz Ozyalcın kimdir? Cengiz Ozyalcın hayatı ve biyografisi?
[h=3]CENGİZ OZYALCIN KİMDİR?[/h]Doğum tarihi: 1939
Kac yaşında: 81 yıl yaşında
Nereli: İstanbul
Eğitim: İstanbul Universitesi Diş Hekimliği Fakultesi
1939 İstanbul doğumlu. İstanbul Diş Hekimliği Bolumu mezunu. Galatasaraylı eski Milli futbolcu. Galatasaraylılar Sporcular Derneği Eski Başkanı. 1992-1994 2004-2008 yılları arasında Galatasaray Spor Kulubu Yonetim Kurulu Uyeliğinde bulundu ve Kulupte Genel Sekreter olarak gorev yaptı. Kadıkoy Belediyesi Eski Başkanı ve İstanbul Eski Milletvekili olan Ozyalcın evli, İngilizce biliyor.

Futbolculuk kariyeri
Vefa'nın altyapısından yetişen Ozyalcın, 16 Nisan 1958 tarihinde Galatasaray ile dort yıllık sozleşme imzalayarak profesyonel kariyerine başladı. Galatasaray'ın genc ve B takımlarında da oynayan Ozyalcın, 1960'a kadar Galatasaray forması giydi. 9 Temmuz 1960'ta kulup tarafından satış listesine konulsa da takımdan ayrılmadı. Ocak 1961'de, teknik direktor Gunduz Kılıc tarafından kadro dışı bırakıldı. Aynı yıl Karagumruk'e transfer oldu.
Futbolculuk sonrası ve siyasi kariyeri
1973 ile 1977 yılları arasında İstanbul Buyukşehir Belediyesi meclis uyeliği ve encumen başkanlığı, 1977 ile 1980 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekilliği,1982 ile 1984 yılları arasında ise İstanbul tabip odası yonetim kurulu uyeliği yaptı. 1989 ile 1994 yılları arasında Kadıkoy belediye başkanlığı gorevinde bulundu. Siyasetin yanında 1985 ile 1987 yılları arasında Turk Diş Hekimleri Birliğinin 2. başkanlığı, 1989 ile 1994 yılları arasından Turk Parlamenterler Birliği İstanbul başkanlığı, 1994 ile 1996 yılları arasından Turkiye Cevre Koruma ve Eğitim Vakfı yonetim kurulu uyeliği gorevlerini yuruttu.
1992 ile 1994 yılları arasında Galatasaray yonetim kurulu yeliği yaptı. 1986 yılında, avukat Yılmaz Tokaz ile birlikte Galatasaraylı Eski Sporcular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdu. 1998'de yapılan tuzuk değişikliğiyle birlikte adı Galatasaraylı Sporcular Derneği olarak değiştirilen kurumun 1998'den bu yana başkanlık gorevini yonetmektedir.