Turkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 29'uncusu duzenlenecek olan Kalite Kongresi, 17-18 Kasım'da "Yeni Yonler Yeni Ufuklar" başlığıyla ilk kez cevrim ici olarak gercekleştirilecek.
KalDer'den yapılan acıklamaya gore, kongreye, iş, bilim, akademi ve sanat dunyasının onde gelen temsilcileri katılacak.
Kongrede, tum dunyayı etkileyen değişimin ardından ortaya cıkan kuresel fırsatlar, gunluk hayattan calışma sureclerine kadar bircok alanda oluşan farklı paradigmaların dayattığı yeni şartlar ve bunların Turkiye'ye getirdiği jeo-ekonomik avantajlar tartışılacak.
"Yeni Yonler Yeni Ufuklar" temasıyla duzenlenecek 29. Kalite Kongresi kapsamında 3 ozel oturum gercekleştirilecek. 80'e yakın konuşmacının yer alacağı kongrede, 18 paralel oturum ve uydu etkinlikler, online network organizasyonları da duzenlenecek.
Kongrenin acılış konuşmalarını KalDer Yonetim Kurulu Başkanı Gorgun Ozdemir ve Turk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TUSİAD) Yonetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski tarafından yapılacak.
Otokoc Otomotiv sponsorluğunda duzenlenen ozel oturumda, Massachusetts Institute of Technology Oğretim Uyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu konuşmacı olarak yer alacak.
İstanbul doğumlu olan, dunyaca unlu ekonomist Prof. Dr. Acemoğlu, "Pandemi Sonrasında Dunya: Ekonomi" başlıklı oturumda, pandemi donemi ile sonrasında Turkiye'yi etkileyecek kuresel ekonomik donuşum ve eğilimleri iceren konulara değinecek.
Ozel oturumun bir diğer konuğu ise Birleşmiş Milletler Kuresel İlkeler Sozleşmesi Ust Yoneticisi (CEO) Sandra Ojiambo olacak. Ojiambo, pandemi doneminde BM yaklaşımı olarak uluslararası dayanışma ve politikalarını ele alacak.
Avrupa'nın en buyuk paylaşım platformlarından olan kongrenin ilk gunu "Turkiye-AB İlişkileri", "Brexit Sureci", "Standartlar ve Kriz Anlarında Dayanıklılık" başlıklı oturumlarla devam edecek. Kongrede daha sonra ise "Turkiye-İngiltere İlişkileri", "Turkiye-Afrika İlişkileri", "Turkiye ve Surdurulebilirlik", "Turkiye-ABD İlişkileri", "Cok Taraflılık ve Surdurulebilir Kalkınma Amacları" ve "Yeni EFQM Modeli" konuları ele alınacak.
Turkiye Mukemmellik Odulleri de sahiplerini bulacak
29. Kalite Kongresi'nin ikinci gunu ise "Pandemi ve Kriz Zamanlarında Sorumlu Liderlik", "Turkiye'de Yeşil Ekonominin Gelişimi" ve "Kriz Zamanlarında Bilimsel Temelli Uretim ve Verimlilik" konularının ele alınacağı oturumlarla başlayacak.
"Turkiye'de Bilgi Ekonomisinin Gelişimi", "Turkiye Enerji Sektorunde Gelişmeler", "Pandemi Doneminde İnovasyon ve Endustri 4.0" konularının gundem maddesi olarak ele alınacağı kongrede, "Tekno-Gelecek ve Turkiye", "Pandemi Doneminde Turkiye Sağlık Sektoru" ve "EFQM Modelinin Uygulanması" başlıklı oturumlar da duzenlenecek. Ayrıca, kongrenin ikinci gununde Turkiye'nin en prestijli odulleri arasında yer alan Turkiye Mukemmellik Odulleri de sahiplerini bulacak.
Dijital sergi duzenlenecek
Ote yandan, kongre boyunca "Kurumsal Mukemmellik ve Yonetim Sistemleri Sergisi" duzenlenecek.
Dijital sergi, katılımcıların ziyaretine acık olacak. Sergide katılımcılar sanal olarak stantları ziyaret edebilecek ve stant yetkilileriyle yazılı ve goruntulu goruşebilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ergin Garip