Almanya'da teror orgutu PKK tarafından kacırılan Nilufer T'nin annesi Maide T, başkent Berlin'de kızına kavuşmak icin aylardan beri yaptığı eylemine devam etti.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in başkanlığında duzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı oncesi Başbakanlık binasının onune gelen Maide T. ve beraberindeki grup, gosterisi duzenledi.
Anne Maide T, burada yaptığı acıklamada, kızının bir yıldan bu yana evinde olmadığını ifade ederek "Cok uzuluyorum. Kızımı her saniye duşunuyorum. Hicbir zaman umudumu yitirmiyorum. Cok da tehditler alıyorum. Gittikce daha cok tehdit almaya başladım sosyal medyadan, anonim telefon acılarak. Hic beni yıldıramazlar, korkutamazlar. Bu yola baş koydum. Cocuk benim cocuğum, onların cocuğu değil. Bu kız gelene kadar benim eylemim devam edecek. Hicbir engel tanımıyorum." dedi.

Kızının kacırılmasının uzerinden bir yıl gecmesinden dolayı 14 Kasım Cumartesi gunu kent merkezindeki Brandenburg Kapısı'nın onunde eylem duzenleyeceğini belirten Maide T, burada kendisine destek verilmesi cağrısında bulundu.
Gostericiler, "PKK bir virustur. Bana cocuğumu kurtarmak icin yardım edin" yazılı pankart actı ve Nilufer T'nin fotoğraflarını taşıdı.
Almanya'da 12 Kasım 2019'da "Okula gidiyorum" diyerek evden ayrılan kızından haber alamayan Maide T, daha once bolucu teror orgutu PKK'ya yakınlığıyla bilinen "Navende Kurdistaniyen li Berlin" derneğinin onunde, kent merkezindeki Brandenburg Kapısı'nda, Federal Meclis ve Başbakanlığın onunde eylem yaparak kızının kurtarılmasını istemişti.
Maide T, şubattan bu yana teror orgutu PKK'ya karşı eylem yapıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Erbil Başay