Antalya'nın Alanya ilcesinde 9. sınıf oğrencisi Yiğitcan Yakar, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 3D lazer yazıcıyla filmlerdeki super kahraman Demir Adam'ın (İron Man) kaskını yaparak korona virusten korunmayı hedefliyor.
Son zamanlarda kullanım alanları artan 3D yazıcılar, ozellikle pandemi doneminde korona virusten korunmak icin siperlik ve maske yapımında da kullanıyor. Mahmutlar Şukru Kaptanoğlu Anadolu Lisesinde oğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında maske ve siperlik yaparak birbiriyle yarıştı. 9. sınıf oğrencisi Yiğitcan Yakar ise alışılmışın dışına cıkarak filmlerdeki super kahraman Demir Adam'dan (İron Man) esinlenerek onun kaskını yapmaya karar verdi. İnternette bircok araştırma yapan Yakar, Demir Adam kaskının projesini cizerek 3D yazıcıyla calışmaya başladı. Yaklaşık 15 gunun sonunda Yakar, kaskı yapmaya başardı. Kaska elektronik aksam da ekleyen Yakar, otomatik şekilde acılıp kapanmasını da sağladı. Yakar'ın bu başarına Alanya İlce Milli Eğitim Mudurluğu tarafından da plaket verildi. Bu kaskla korona virusten korunmayı hedefleyen Yakar, ilerleyen surecte de Demir Adam kostumunun diğer parcalarının tamamlayacağını soyledi.

"Demir Adam kaskı yaparak korona virusten korunmayı duşunuyorum"
Mahmutlar Şukru Kaptanoğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf oğrencisi Yiğitcan Yakar, bu projeye siperlik yaparak başladığını aktardı. Yakar, "İlk başta siperlik yapmak istiyordum. İnternetten araştırmak yaparak onune 'Demir Adam' kaskı cıktı. Sonra Demir Adam kaskı yapmaya karar verdim. Demir Adam insanları filmlerde tehlikeden koruyor. Ben de Demir Adam kaskı yaparak korona virusten korunmayı duşunuyorum. Kaskı yapmak 15 gun gibi bir zaman aldı. Bu surede neredeyse yapmaktan vazgeciyordum. Cunku bazı teknik sorunlar oluyordu. Zorlandım yaparken, pes etmedim ve ortaya cok guzel bir sonuc cıktı. Yaptığım işte gurur duyuyorum" dedi.
"Emek verirseniz her şeyin olabileceğini duşunuyorum"
Bundan sonraki surecte Demir Adam kostumun diğer parcalarını da yapacağını belirten Yakar şunları soyledi:
"Kaskı yaptım ama devamını da getireceğim. İlk başta elini yapacağım daha sonra da diğer parcalarını tamamlayacağım. En guzel kısmı da bence govde kısmı olacak. Kısacası ortaya guzel bir sonuc cıkardım ve yaptığım işte gurur duyuyorum. Emek verirseniz her şeyin olabileceğini duşunuyorum."
"Kendisini tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz"
Mahmutlar Şukru Kaptanoğlu Anadolu Lisesi Muduru Yılmaz Kısa, oğrencilerin teknoloji anlamında gelişmeleri icin calışmalar yaptıklarını belirterek şunları soyledi:
"Oğrencilerimizin akademik, sportif ve kulturel alanda kendilerini yetiştirmeleri ve yeteneklerini ortaya koymalarını onemseyen bir okuluz. Bu anlamda okulumuzda ceşitli faaliyetler yapıyoruz. Bu yıl okulumuzda Deneyap Teknoloji Atolyeleri kurup oğrencilerimizin teknolojik anlamda yetiştirme ve geliştirmelerinde imkan ile fırsat tanıyoruz. Bu anlamda oğrencimiz Yiğitcan, yeteneğini geliştirerek boyle bir şey ortaya cıkardı. Kendisini tebrik ediyor ve gurur duyuyoruz. Alanya İlce Milli Eğitim Mudurluğu olarak kendisine de başarılarından dolayı plaket takdim ettik." - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı