Adıyaman'da Suriyeli iki kuzen yolda buldukları para dolu cuzdanı sahibine teslim etti.
Kayalık Mahallesi Rekabet Kurumu Ortaokulu yakınlarında erkek cuzdanı bulan Hasan El Masri (12) ile Hasan El Salih (6) isimli Suriyeli iki kuzen, cuzdanı alarak Adıyaman merkez Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş'a getirdi. İcerisinde 540 TL, kimlik, ehliyet, kredi kartları ve ozel evraklar bulunan cuzdanı inceleyen Muhtar Taş, cuzdan sahibinin numarasını bularak aradı. Muhtar Taş'ın araması uzerine cuzdanını kaybettiğini fark eden Bayram Gocturk, muhtarlık burosuna geldi. Cuzdanını Muhtar Taş ve Suriyeli iki kuzenden alan Gocturk, cocuklara teşekkur ederek harclık verdi.

Cuzdanı nasıl bulduklarını anlatan Suriyeli kuzenlerden Hasan El Masri, "Ben Rekabet Kurumu Ortaokulundan cıkarken karşı tarafa gectim burada bir arabanın tekerinin yanındaydı. Aldım cuzdanı ve muhtar beye teslim ettim, oda gerekeni yaptı. Muhtara bu cuzdanın sahibini arayıp bulursanız iyi olur dedim" şeklinde konuştu.
Cuzdanına kavuşmaktan cok, iki cocuğun gosterdiği ornek davranışa sevindiğini belirten Bayram Gocturk, "Beni muhtarımız aradı ve durumu anlattı bende muhtarlığa geldim. Cocukları da buraya getirerek cuzdanımı teslim etti. Teşekkur ederim cok guzel bir davranış yaptılar. Herkesten de bu şekilde bekleriz. Para vardı, kredi kartım vardı, ehliyetim vardı, hepsini tamamen getirip teslim ettiler. Bu davranışı oldukca guzel buldum, keşke butun insanlar bu şekilde olsa. Muhtar aramadan once durumun farkında değildim. Zaten calıştığım yerde duşurmuşum onlarda bulup buraya getirmiş" diye konuştu.
Turgut Reis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş ise ornek davranış sergileyen Suriyeli kuzenlere teşekkur etti. - ADIYAMAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı