ANKARA'da, 10 yıldır bobrek nakli bekleyen Gursel Dağ'a (51) pandemi ile mucadelenin surduğu Ankara Şehir Hastanesi'de bobrek nakli yapıldı. Bobrek Nakli Sorumlu Uzmanı Dr. Erkan Olcucuoğlu, "Ankara Şehir Hastanesi'nde pandemi doneminde 6 tane kadavradan bobrek nakli yaptık ve bu insanlar şu anda diyalizden kurtuldu" dedi.
Pandemi nedeniyle mart ve temmuz ayları arasında acil olmayan ameliyatlar durduruldu. Temmuzdan itibaren ise tum ameliyatların yapılmasına izin verildi. Ankara Şehir Hastanesi'nde pandemi surecinde organ nakli ameliyatları da yapıldı. Bu surecte 6 hastaya bobrek nakli gercekleştirildi. 10 yıldır bobrek nakli bekleyen Gursel Dağ'a da bobrek nakli başarıyla yapıldı. Sağlığına kavuşan Dağ, pandemiye rağmen ameliyatı yapıldığı cok mutlu olduğunu anlatarak, "10 yıldır diyalize giriyordum. Şimdi bu ameliyatla diyalizden kurtulmuş oldum. Doktorumuz Erkan Olcucuoğlu, pandemi doneminde olmamıza rağmen bana 'Seni sağlığına kavuşturacağız' dedi. Hocamıza ve ekibine teşekkur ediyorum. Boyle bir pandemi doneminde, ağır koşullarda beni ameliyat ettiler. Ben aslında pandemiden dışarıda cok korkan bir insanım. Kendim de evden dışarı cıkmıyorum. Ama hocamın bana cesaret ve guven vermesi cok onemli oldu" diye konuştu.
'PANDEMİ DONEMİNDE 6 BOBREK NAKLİ YAPTIK'Ameliyatı gercekleştiren Ankara Şehir Hastanesi Bobrek Nakli Sorumlu Uzmanı Dr. Erkan Olcucuoğlu ise operasyonun hazırlık aşamasıyla birlikte 9 saate yakın surduğunu dile getirerek, şunları soyledi: "Pandemi devam ediyor. Fakat bir şekilde normal hayat da devam ediyor ve sağlık hizmeti bekleyen, bir şekilde bobrek nakli bekleyen hastalarımız var. Pandemiden dolayı ameliyatların durdurulması onlar icin de zor bir donem oldu. Mayısın başında temmuza kadar bakanlığımız cok acil olmayan hastalar dışında ameliyata izin vermemişti. Şimdi tekrar tum ameliyatları yapabiliyoruz. Hastamız hastanemizde diyalize giren bir hastaydı. Biz, Ankara Şehir Hastanesi'nde pandemi doneminde 6 tane kadavradan bobrek nakli yaptık ve bu insanlar şu anda diyalizden kurtuldular. Covid-19'a karşı savaştığımız bir donemde bilimsel verilerle yol aldığımızda ve kurallara da uyarsak bilim sizi başarıya goturur. Pandemi bizim icin bir risk. Biz bunu hastalarla da paylaşıyoruz; ama şu ana kadar bir sorun yaşamadık."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Kaan ULU