Kastamonu'da cocukluk doneminde Serebral Palsi hasatlığına yakalanan daha sonra ise 8 yıl once losemi hastalığını yenen engelli kadının, bobreklerinde ortaya cıkan tumore karşı yaşam savaşı kazanabilmesi icin tup bebek yontemiyle hamile kalması gerekiyor.
Kastamonu'nun Esentepe Mahallesi'nde ikamet eden bir cocuk annesi Bahriye Camyaran Erol (42), 2 yaşında iken serebral palsi (Yuksek ateş soncu beynin oksijensiz kalması) hastalığına yakalandı. Yaşamını bu şekilde surdururken 8 yıl once losemi hastalığına yakalandığını oğrenen Bahriye Camyaran Erol, verdiği yaşam mucadelesini kazanarak hayata tutundu. Yaklaşık 1 yıl once bobreklerinde tumor oluştuğunu oğrenen Erol, Bolu Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gormeye başladı. 1 yıldan fazla tedavi goren Erol, yapılan tum muayene ve tetkiklere rağmen bobreklerindeki tumorden kurtulamadı. Doktorlar, Erol'a hayatta kalabilmesi icin son care olarak 'hamile' kalması gerektiğini soyledi. Yaşadığı hastalıklardan oturu yumurta rezervinde azalma olan ve normal koşullarla hamile kalamayan Erol, gerekli olan tup bebek tedavisi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Sağlık Bakanlığının 1 cocuk annesi olan ailelere destek vermemesi nedeniyle Kastamonu Valiliğinden yardım toplayabilmek icin yazılı izin cıkartan Erol, cocuğunu annesiz bırakmak istemediğini ve yardım beklediğini soyledi.

"Bu hastalıktan kurtulmanın yolu cocuk sahibi olmaktan geciyor"
Yuzde 80 engelli olduğunu anlatan Bahriye Camyaran Erol, "Aynı zamanda bobreklerimde oluşan bir tumor sonucunda yapılan tedavi ve tetkiklerde cocuk sahibi olmam gerektiği soylendi. Fakat bir yıldır tedavi gormeme rağmen yumurta rezervi azlığından dolayı normal şekilde cocuk sahibi olamayacağım soylendi. Kurtulmanın yolu da cocuk sahibi olmaktan geciyor. Cocuk sahibi olunca hamilelikte cocuğun salgıladığı bir madde oluyormuş, bu madde bobreklerdeki tumorun atılmasını sağlıyormuş. Aksi taktirde atmazsa ameliyat olmak zorunda kalacağım ve bobreklerimi kaybedeceğim. Boyle de bir sonuc var. Birde eğer hamilelikte eğer bobreklerden tumor atılmazsa cocuğun kordon bağından alınacak kan, bana nakil edilerek kurtulma şansımın olduğu soylendi. Cunku hasta hucreler bu nakille yenileniyormuş diye doktorlarımız bana soylediler" dedi.
"Normal hamilelik olmadığı icin tup bebek yapılması gerekiyor"
Tup bebek sahibi olabilmek icin maliyeti karşılayamadığını soyleyen Erol, "Normal hamilelik olmadığı icin tup bebek yapılması gerekiyor denildi. Tup bebek sahibi olabilmem icinde olan maliyeti ben karşılayamıyorum. Ben, hayatımı idame ettirebilmem icin, hayatta kalabilmek icin yardım talebim var. Bu hayatı surdurebilmek icin bu hamileliğe ihtiyacım var. Aksi taktirde tup bebek sahibi olamazsam bu hayatı surduremeyeceğim. En kısa zamanda 6 ay veya 1 yıl icerisinde bobreklerim alınacak. Bu yuzden benimde başka carem kalmadı. Yaşamak icin bu tup bebeğe ihtiyacım var" diye konuştu.
"Cocuğumun annesiz kalmasını istemiyorum"
4 yaşında bir cocuğunun olduğuna dikkati ceken Bahriye Camyaran Erol, "Ben, cocuğumun annesiz kalmasını istemiyorum. Ben, cocuğumu Allah'ın izniyle huzurlu ve mutlu bir yuva kurabilmek icin onu huzurlu bir şekilde buyutebilmek icin bu sağlığa ihtiyacım var. Cunku ben cocuğumun annesiz kalmasını istemiyorum. Daha ben cocuğuma 4 yıl oldu doyamadım ki. O buyurken onunla birlikte yaşamak, okula başladığını gormek, evlendiğini gormek ya da okula giderken cocuğumu gormek, ona refakat etmek istiyorum. Bu hayattan gocup gidip eşimi de aynı şekilde boynu bukuk bırakmak istemiyorum. Losemiyi de hayırseverlerin destekleriyle yendim. Bu şekilde hayatımı surdurmeye calışırken tekrardan bobreklerimdeki bir tumorun olduğunu bilmek tabii ki beni yıktı. Ama ben yine hayırseverlerin desteğiyle eskiden olduğu gibi bunu yeneceğime de inanıyorum" şeklinde konuştu.
"Cocuğumu tek başıma buyutmek istemiyorum"
Eşi Bahriye Camyaran Erol'un 8 yıl once losemi hastalığını yendiğini belirten Muzaffer Erol ise, şoyle konuştu: "Eşim Losemi hastasıydı. Losemi hastalığını gazetecilerin ve hayırseverlerin yardımlarıyla yendi. Şimdi de eşimin bobreklerinde tumor olduğu soylendi. Yaklaşık biz, 1 yıldır Bolu Universitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyoruz. Eşimin cocuğu olması gerekiyor bobreklerinden rahatsızlığı gecirebilmesi icin kadın doğumcuların ve diğer tedavi eden hocalarımızın bizlere soyledikleri bu şekilde. Bize bu yuzden tup bebek sahibi olması gerektiği soylendi. Tup bebek sahibi olabilmek icin yaklaşık maliyetinin 15-16 bin TL civarında olduğunu oğrendik. Bizim bunu karşılayacak maddi durumumuz yok. Bu yuzden hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Eşimin daha kotu olmasını istemiyorum. Bizim 4 yaşındaki bir cocuğumuz var. Onunda boynunun bukuk kalmasını istemiyoruz. Eşimin yaşaması icin bu bebeğe sahip olması gerekiyor. Eşimin lutfen kurtarın, ben cocuğumu tek başıma buyutmek istemiyorum. Eşimin yaşaması icin, cocuğumun boynunun bukuk kalmaması icin hayırseverlerin yardımlarını ve dualarını bekliyoruz." - KASTAMONU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı