"17, 18, 19 Kasım'da 3 dunya rekoru kıracağım"
"Ne kasırgamız ne fırtınamız ne virusumuz ne de iptal olan ucuşlarımız eksik oldu"
"Sabit ağırlık cift palet, sabit ağırlık monopalet ve değişken ağırlık paletsiz branşlarında rekor kırmak istiyorum""Yorucu fakat oğretici bir surecti, cok tecrube edindim""Rekor denemelerimiz Meksika'daki cenotelerde olacak""Hala en buyuk desteği ve gucu Spor Bakanlığımız ve Sayın Kasapoğlu'ndan alıyorum"
Genclere ve cocuklara mesaj: "Pes etmeyin" Cenk KAYA/ - Serbest dalışta 23 Nisan'da dunya rekoru denemesi yapmak icin gittiği Meksika'da yeni tip koronavirus (Covid-19) pandemisi, şiddetli deprem, fırtına, sel ve ateşli humma salgını gibi bircok felaketin yaşanması nedeniyle bir turlu hayalini gercekleştiremeyen Fatma Uruk'un denemeyi yapacağı tarih belli oldu. Uruk, 17, 18, 19 Kasım'da 3 dunya rekoru denemesi yapacak.Serbest dalış alanında elde ettiği sayısız başarı ile adından sıkca soz ettiren ve dunya rekoru denemesi icin mart ayında Meksika'nın Valladolid kentine giden Fatma Uruk, Meksika'da yaşadığı felaketlere rağmen pes etmedi ve dunya rekoru denemesi icin tarihleri netleştirdi. 17, 18, 19 Kasım'da 3 dunya rekoru denemesi yapacağını acıklayan Uruk, Meksika'da yaşadığı tum şanssızlıklara rağmen 8 ayın sonunda dunya rekoru denemesini yapmayı başaracağı icin cok mutlu olduğunu kaydetti."17, 18, 19 KASIM'DA 3 DUNYA REKORU KIRACAĞIM""Bir değil, 3 dunya rekoru kıracağım" diyen Fatma Uruk, "17, 18, 19 Kasım'da son nefesimizi rekorlar icin tutup, sonrasında rahat bir nefes alacağız hep birlikte. Şimdiden 2021'deki hedeflerim icin de calışmaya başladım. Buradayken ummadığım, hayal etmediğim, icinde yaşarken beni dahi şaşırtan bir suru olay yaşayıp, 8 ay gecirdim. Fakat bu zamanı cok iyi değerlendirdim ve evet, bir değil 3 dunya rekorunu birden kırıp, bundan sonraki hedeflerime de hazır olduğumu herkese gostermek istiyorum" ifadelerini kullandı."NE KASIRGAMIZ NE FIRTINAMIZ NE VİRUSUMUZ NE DE İPTAL OLAN UCUŞLARIMIZ EKSİK OLDU"Beklediği gunun geldiğine hala inanamadığını soyleyen Uruk, "Hayır, donmeyeceğim' dediğim gun sanki dunmuş gibi. Ben hazır olduğumda hava, hava şartları musait olduğunda hakemler, hakemler hazır iken doping doktorları buraya bir turlu gelemedi. Ne kasırgamız ne fırtınamız ne virusumuz, ne de iptal olan ucuşlarımız eksik oldu. Son olarak, uzakta olsam da İzmir'deki depremle sarsıldım. Ailem Seferihisar'da yaşıyor, o sabah benim icin sevdiklerime ulaşana kadar gecmek bilmedi. Yakınlarım sağlıklı ve iyi fakat sonunda yine sevinemedik. Bir kez daha doğup buyuduğum, guzel İzmirime gecmiş olsun diyorum. İlk gunku rekor denememizde, bana dalmayı oğreten, denizi doğayı sevdiren, cocukluğum, evim, yuvam guzel İzmirimize umuyorum ki sevincli bir haber vereceğiz" diye konuştu."SABİT AĞIRLIK CİFT PALET, SABİT AĞIRLIK MONOPALET VE DEĞİŞKEN AĞIRLIK PALETSİZ BRANŞLARINDA REKOR KIRMAK İSTİYORUM"Hangi branşlarda dunya rekoru denemesi yapacağıyla ilgili bilgi veren Fatma Uruk, şunları kaydetti: "Deneme yapacağım branşlardan ikisinde dunya rekorunu halihazırda Rus sporcular elinde bulunduruyor. Sabit ağırlık cift palet ve sabit ağırlık monopalet branşı. Monopalet biraz daha avantajlı cunku dalış sureniz kısa suruyor. Fakat ben ikisini de cift palet ile kıracağım. Cunku bu branşta kendimi geliştirmek istiyorum. Diğer bir branş ise değişken ağırlık paletsiz. Bu branşta hicbir ekipman desteği olmadan paletsiz olarak yuzeye ulaşıyorsunuz. Bu rekor daha once Salda Golumuzde Turk sporcularımız tarafından başarılı bir şekilde kırılmıştı. Şimdi ben onu bir miktar daha yukarıya taşıyacağım. Bu branşta aynı zamanda erkeklerin rekorunu da gecmeyi hedefliyorum. Son gunlerdeki antrenmanlarımız gosterecek.""YORUCU FAKAT OĞRETİCİ BİR SURECTİ, COK TECRUBE EDİNDİM"Surecin nasıl gectiğini anlatan Fatma Uruk, kolay bir donem olmadığını soyleyerek, "Buradaki zamanımı olabilecek en iyi şekilde değerlendirdim. Fakat kolay olmadı. Mevsimler değişti, şartlar değişti ve Meksika'da Covid-19 hic azalmadığı icin hayatımızda herhangi olumlu bir değişiklik olmadı. Başladığımız noktadayız. Hep durdum, hep yeniden başladım. Fiziken cok yoruldum. Burada gecici olarak anlaştığım antrenorum virusu ne yazık ki kaptı ve 3 hafta yine beklemek zorunda kaldık. Ardından yine bir kasırga ve fırtına atlattık. Bir sure sadece benimle birlikte dalacak birilerini aramakla gecti. Yani, hangi birini anlatacağımı gercekten bilmiyorum. Yorucu, fakat oğretici idi. Cok tecrube edindim. Etrafımda da bu cabayı gorup destekleyen insanlar oluştu. O nedenle hala diyebilirim ki şanslıyım. Bir şekilde tum kazalardan ve belalardan yara almadan kurtuldum. En onemlisi, Covid-19 kapmamak icin karantinama durmaksızın devam ettim ve neyse ki hicbir rahatsızlığım yok. Denemelerime sağlıklı bir şekilde hazırım. Gerisi onemli değil" ifadelerini kullandı."REKOR DENEMELERİMİZ MEKSİKA'DAKİ CENOTELERDE OLACAK""Rekor denemelerimiz Meksika'daki cenotelerde olacak" diye sozlerini surduren Fatma Uruk, şoyle konuştu: "Cenoteler, yeryuzundeki catlak, cukur ve mağaralarda biriken tuzlu/tatlı sularla oluşan su birikintileri. Her biri ayrı derinlikte, sıcaklıkta ve guzellikte. Cok ozellikli bir su ve biraz da zorlayıcı. Benim deneme yapacağım cenote de biraz da karanlık. Fakat şu anda buradaki yerel otoritelerden ancak burası icin izin alabildik ve ben de orada antrenman yapıp suya kendimi alıştırdım. Aslında daha iyi şartlarda pek cok yer var fakat izinleri alamadık. Umarım seneye o da olur. Şimdi zaman eldeki imkanları değerlendirme vakti. Su, mavi, yeşil veya karanlık benim icin fark etmiyor. Derin olsun ve hedeflediğimiz derecelere ulaşarak rekorlarımızı alalım kafi.""HALA EN BUYUK DESTEĞİ VE GUCU SPOR BAKANLIĞIMIZ VE SAYIN KASAPOĞLU'NDAN ALIYORUM"Kendisine verilen desteklerle ilgili bilgi veren Fatma Uruk, "2020 gibi bir yılda olduğumuzu duşunursek, yine de umduğumuzdan iyi diyebilirim. Daha da iyi olacak inanıyorum. Ben buraya bir bavul ve bir palet ve dalış elbisesi ile iş yerimden beş hafta izin alıp daha once hic gormediğim bir suda dunya rekoru kırmaya geldim. Yola cıkarken kırmayı umduğum rekorlara ne ulaşmış ne de gelmeden once antrenman yapabilmiştim. Bol bol masa başında calıştım. Oğle aralarımda da spor salonuna gidip sanki dalış yapıyormuşum gibi karada simulasyon yapıp nefes tuttum. Bu şartlarda dunya rekoru kırabiliyor olmam sanıyorum ki ilerisi icin ufak bir fikir verecek ve destekler artacak. Hala en buyuk desteği ve gucu tabii ki Spor Bakanlığımızdan ve Sayın Kasapoğlu'ndan alıyorum. Cunku burada kalmaya karar verdiğimde cok buyuk cekinceler icindeydim. Dunya alt ust olmuş durumdaydı ve yapmaya calıştığım şeyin anlaşılıp anlaşılamayacağından emin değildim. Ben, belki de, 'Don, kızım şartlar cok elverişsiz' derler diye beklerken, en yuksek merciden bizzat Spor Bakanımızdan takdir ve destek gordum. Bunun manen ve psikolojik olarak, bulunduğum koşullarda beni ne kadar cesaretlendirdiğini anlatmama gerek bile yok. Bir anda butun ulkeyi arkamda hissettim, burada yalnız olduğumu unuttum. ve dedim ki, doğru yoldayım. Aynı şekilde basından da anlamlı destekler gordum. Demiroren Haber Ajansı ilk kaldığım koyde koşullarımı herkese ilk duyuran kanaldı. Bir de o esnada Sayın Bakanımız ve Spor Bakanlığımıza, olimpik sporcularla bir Zoom toplantısı yaptıklarını gorup tweet atmıştım. Kulağa gercek değilmiş gibi geliyor ama bunlardan sadece iki saat sonra cep telefonumdan Kasapoğlu ile goruşuyordum. Ailem 'Biz burada şu anda markete ulaşamıyoruz seni nasıl Bakan arar' diye şaşırdılar. Herkese teşekkur ediyorum. Ama esas teşekkurumu elbette bu emeklerin karşılığını vererek edeceğim. Kurumsal anlamda da destekler arttı. İstanbul Akvaryum bu denememde en buyuk destekcilerimden biri. Aynı zamanda Meksika'da ve İsvicre merkezli bir ekipman firması ile de yine sadece bu denememize ozel anlaşmalarımız oldu. Tum sponsorlarıma da bir kez daha teşekkur ediyorum buradan. Umuyorum ki donduğumde iletişim faaliyetlerimi ve destek arayışlarımı profesyonel ellere bırakacağım ve ben de profesyonel bir şekilde kendime ve derecelerime odaklanacağım. Olması gereken bu. Ben, halen bir bankada calışıyorum. Burada gecirdiğim sure icerisinde kurumumdan da cok ciddi bir anlayış gordum. Tum yoneticilerime teşekkur etmek istiyorum" diye konuştu.GENCLERE VE COCUKLARA MESAJ: "PES ETMEYİN"
Son olarak genclere ve cocuklara "Pes etmeyin" mesajı veren Uruk, "Yakın cevremden de en cok duyduğum şey hep, her şeye aynı anda nasıl yetişebildiğim. Evet kolay olmuyor. Evet belki de 4-5 yıl once alabileceğim dereceleri henuz yapabildim, cunku hep birkac sıfır geriden geliyordum. Fakat bu umrumda değil. Şunu gostermek istiyorum aslında, tıpkı buraya gelmeden once bu rekoru 23 Nisan'da kırmak ve cocuklara armağan etmek istediğimde olduğu gibi; herkes başarılı olur, onemli olan her şeye rağmen başarılı olmak. Pes etmeyin. Sonu başarısızlıkla da sonuclansa, spor size doğru bir hayat yaşatabilir. Yeni şeyler oğretir. Genclere ve cocuklara bu mesajı vermek istiyorum" diyerek sozlerini noktaladı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Cenk KAYA