Şanlıurfa'da bir hafta boyunca belli aralıklarla yağan yağmurun ardından, bolgenin gecim kaynakları arasında yer alan zeytin tezgahtaki yerini almaya başladı. Yağmur nedeniyle bu yıl zeytin yaklaşık bir ay gecikmeli olarak tuketiciyle buluştu.
Şanlıurfa'da havanın soğumaya başlamasıyla birlikte sofraların vazgecilmezi olan siyah ve yeşil zeytin tezgahtaki yerini aldı. Satışa sunulan 15 ceşit zeytin, cizilme ve kırılma şekline gore 6 ile 12 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Bolge halkı zeytini genellikle sade tuketmek yerine uzerine pul biber ile nar pekmezi dokerek ve yine zeytinyağı ile karıştırıp ekmek bandırarak tuketiyor. Acıyla birleşene zeytin, Şanlıurfa'da sabah sofralarının vazgecilmezi oluyor.

Yağmur nedeniyle tezgahlara gec geldi
İşini severek yaptığını ve bu yıl zeytine rağbet olduğunu belirten zeytin satıcısı Mehmet Ciftci, "Kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. İşimden memnunum, severek yapıyorum. Bu iş iki şey icin yapılır. Bu işi yapmak icin ya mecbursun ya da meraklısın. Biz de meraktan bu işi yapıyoruz. Cok şukur işimizi seviyoruz. Zeytin hasadı 10'uncu ayda başlıyor normalde, bu yıl ise yağmurun gec yağması nedeniyle 11'inci ayda hasat yapılmaya başlandı. Zeytin soğuk ve yağmur gormeyene kadar, kaliteli ve lezzetli olmaz. Bu yıl zeytine rağbette var. Zeytin ceşitleri olarak yeşil zeytin, siyah zeytin, halhallı gibi ceşitlerimiz mevcuttur. Zeytini, 6 ile 12 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Zeytin alan Mehmet Ortakaya ise gecen yıla nazaran bu yıl zeytin fiyatlarında yukselme olmadığını ve memnun olduğunu dile getirdi. - ŞANLIURFA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı