İzmir'de yaşanan depremde arama ve kurtarma calışmalarına katılan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT)'u ziyaret eden Başkan Zolan, "Bir hayatın kurtulmasına vesile olmak, dunyayı kurtarmak demektir. Allah'ım hepinizden razı olsun" dedi.
Denizli Buyukşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İzmir'in Seferhisar ilcesinde yaşanan depremin ardından afet bolgesine giderek arama ve kurtarma calışmalarına katılan İHH ile AKUT Denizli temsilciliklerini ziyaret etti. İlk olarak İHH Denizli Şubesi'ni ziyaret ederek gonullulerle bir araya gelen Başkan Zolan, deprem bolgesinde arama kurtarma faaliyetlerine katılan ve gectiğimiz gunlerde yaşamını yitiren Ozkan Ozdemir'i rahmetle andıklarını soyledi. İhtiyac sahibi vatandaşların yardım cağrısına duyarsız kalmayan tum gonullulere teşekkur borclu olduklarını soyleyen Başkan Zolan, "Gozunuzu kırpmadan depremi duyduğunuz ilk an İzmir'e gittiniz. İnsanlarımıza faydalı olmak, yardımcı olmak, bir canın kurtulmasına vesile olmak noktasında 'imdat' diyene koştunuz. Bir hayatın kurtulmasına vesile olmak, dunyayı kurtarmak demektir. Allah'ım hepinizden razı olsun" diye konuştu.

"Karşılık beklemeden iyilik yapmak bizi biz yapan manevi değerlerdendir"
Başkan Zolan'ın bir sonraki durağı ise AKUT Denizli ekibi oldu. Tamamen gonullu ve karşılıksız bir şekilde arama kurtarma eğitimi alarak insanlara yardımcı olan herkese teşekkur eden Başkan Osman Zolan, "Bu yardımı karşılık beklemeden gonullu olarak yapmak, karşılık beklemeden iyilik yapmak bizi biz yapan manevi değerlerdendir. Sizleri tebrik ediyorum. Herkes gucu oranında birbirine sahip cıkmalı, birbirinin yardımına imdadına koşmalı. Kuruluşunuzdan bugune kadar her felakette karşılıksız yardıma koştunuz. Sizlere teşekkur ediyorum" dedi. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı