Malatya Turgut Ozal Universitesi (MTU) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan Tup Bebek Merkezi hizmet vermeye başladı.
MTU'den yapılan yazılı acıklamaya gore, Rektor Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, beraberindeki rektor yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ ve Tıp Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Ergun Kutlusoy ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Gokhan Soğutlu ile yeni kurulan Tup Bebek Merkezinde incelemelerde bulundu.

Acıklamada goruşlerine yer verilen Karabulut, tıp fakultesinin 16 Haziran 2020'de kurulduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın destekleriyle 3 ayda 82 oğrenci ve yaklaşık 50 akademisyenle eğitim, araştırma, uygulama ve bilimsel faaliyetlere başlandığını belirtti.
Tıp fakultesini 3 ayda eğitim ve akademik calışma yapacak duruma getirdiklerini, Malatya'da ve bolgede sağlık hizmet zincirlerine yeni halkalar eklemeye calıştıklarını kaydeden Karabulut, "Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Tup Bebek Merkezi de kuruldu. İmkanlar olcusunde yeni sağlık hizmeti kazandırma gayreti ve amacıyla calışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve YOK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Sarac'a katkı ve destekleri icin bir kez daha şukran ve teşekkurlerimi arz ediyorum." ifadesini kullandı.
Tıp Fakultesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doc. Dr. Engin Yıldırım da merkezinin poliklinik ve aşılama hizmetine başladığını belirterek, "Tup bebek adayı annelerimizin başvurularını kabul ediyoruz. Hepsinin kayıtları oluşuyor, hepsinin tahlilleri yapılacak durumda. Tup bebek oncesi tedavileri verecek durumdayız. Şuanda gunluk yaklaşık 50 başvuru alıyoruz. Her aşamada direk doktorla goruşen, doktorla iletişim kurabilen bir mekanizma işletmeye calışıyoruz." acıklamasında bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yeter Erdine