MERSİN'de Cengiz (54)-Necla Ocum (50) cifti, eşi Umut Aras (29) tarafından oldurulen kızları Ebru Aras'ın (24) mezarı başında gozyaşı dokerek sanığın ağır cezayı almasını istedi.
Olay, ocak ayında Iğdır'ın Kazım Karabekir Caddesi'nde meydana geldi. Iğdır Universitesi İlahiyat Fakultesi 3'uncu sınıf oğrencisi Ebru Aras, şiddetli gecimsizlik nedeniyle Doğubayazıt Medine Mudafii Fahreddin Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde mudur yardımcısı olan eşi Umut Aras'la boşanma aşamasına geldi. İkili arasında yaşanan tartışma buyuyunce Umut Aras, yanında getirdiği tabanca ile Ebru Aras'a ateş etti. Genc kadın, kanlar icinde yere yığılırken, Umut Aras ise bu kez silahı goğsune dayayıp tetiği cekerek intihar girişiminde bulundu. Silah sesini duyan komşuların ihbarı uzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, Ebru Aras'ı banyoda, Umut Aras'ı ise evin bir odasında kanlar icinde buldu. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Ebru Aras'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralı Umut Aras ise kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyatın ardından da Umut Aras, Erzurum Ataturk Universitesi Tıp Fakultesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ciftin olay sırasında bakıcısında olan 2 yaşındaki işitme engelli oğulları M.İ.A. ise devlet korumasına alındı. Yaralı Umut Aras, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gonderildi.

Aras hakkında 'Eşi planlayarak oldurme' sucundan iddianame hazırlandı. Bugun gorulecek duruşma oncesi kızlarının merkez Mezitli İlce Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Ocum cifti adalet istedi.
'KIZIMLA KONUŞTUKTAN 40 DAKİKA SONRA OLUM HABERİNİ ALDIM
'Kızının 4 yıl suren evliliği boyunca şiddete maruz kaldığını dile getiren Cengiz Ocum, kızıyla konuştuktan 40 dakika sonra polisin kendisini arayarak olum haberini verdiğini soyledi. Evliliklerinden doğan engelli cocuk nedeniyle ikili arasında problemler yaşandığını one suren Ocum, "Cocuk doğduktan sonra kızıma kotu davranmaya başladı. Kızım olmeden once cocuğuna mektup bırakmış. Bunları anlatmış. 1 yıl boyunca eve almadı kızımı. Kızım elinde valizi surekli oradan oraya gitti. Sanık başkaları ile yaşamaya başlamış, eve gelmemiş. Kızımı oldurmeden 3 ay once boşanma davası actı. Kızım yuvasını kurtarmak icin cok mucadele etti. Fakat bir turlu ikna edemedik. Ben bizzat konuştum ne istediğini sordum, boşanmak istediğini soyledi. Biz de tamam dedik, kızımı getirdim. Kızım okuduğu icin tekrar Iğdır'a donmek zorunda kaldı. Buraya geldiğinde 3 aylık hamile imiş. Cocuğu aldırmak istemiş, kızımı tehdit etmiş. Kızım cocuğu aldırmak icin Ağrı Doğubayazıt'ta bir ozel hastaneye gitmiş. Orada babasının imzası lazım demişler. Bunun uzerine kızıma 'seni de cocuğu da oldureceğim' diye mesaj atmış. En sonunda istediğini yaptı. Olumunden 10 dakika once beni aradı, konuştuk. Kucuk kızımla konuşurken kapı calıyor, telefonu kapatıyor. 40 dakika sonra polis aradı, 'başın sağ olsun' dediler, eşi tarafından vurulmuş" dedi.
'ADALET İSTİYORUM'
Sanığın olayı nefsi mudafaa kapsamına sokmak icin her turlu yolu denediğini kaydeden Ocum, "Olayı goren kimse yok. Buradan yetkililere sesleniyorum. Adalet istiyorum. Bu kız benim değil, hepimizin kızıydı. Bu hepimizin meselesi. Ben adalete guveniyorum. En ağır cezayı almasını istiyorum." diye konuştu
'BAŞKA ANNENİN YUREĞİ BENİMKİ GİBİ YANMASIN'
Acılı anne Necla Ocum ise, "Cumhurbaşkanımızdan, yetkililerden yardım istiyorum. Benim kızıma cektirdi, başka kızlar cekmesin. Başka annenin yureği benimki gibi yanmasın. 4 yıl kızıma cektirdi, 4 yıl sonra canını aldı. Adalet istiyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Soner AYDIN