KARAMAN'da, cocuklarını gormek icin gittiği evinde boşanma davası suren eşi Hakan Karharman (30) tarafından tufekle bacağından vurulan Ozgen Karharman'ın (22) annesi Ozlem Şahin, "Kızıma surekli şiddet uyguluyordu ve daha once 3-4 kez bıcakladı. Kızım boşanma davası acmıştı ve Hakan, anlaşmalı olarak boşanacağını soyledi. Kızım da cocuklarını gormek icin eve gittiğinde silahı başına doğrultmuş. Kızım engel olmak isterken sağ bacağından yaralandı. Doktorlar yuzde 80 oranında sakat kalabileceğini soyledi" dedi.
Karaman'da oturan 4 cocuk annesi Ozgen Karharman, eşi Hakan Karharman'ın iddiaya gore, kendisine surekli şiddet uygulayıp, bıcakla saldırarak yaralaması uzerine yaklaşık 8 ay once evi terk edip, İzmir'de yaşayan annesi Ozlem Şahin'in yanına yerleşti. Ardından da boşanma davası actı. Ciftin, boşanma davasının goruleceği hafta İzmir'de meydana gelen 6.6 buyukluğundeki deprem nedeniyle duruşma ertelendi.
COCUKLARINI GORMESİ İCİN CAĞIRMIŞ
Hakan Karharman, duruşmanın ertelenmesinin ardından eşi Ozgen Karharman'a, iddiaya gore anlaşmalı olarak boşanmak istediğini ve Karaman'a gelip, cocuklarını son kez gorebileceğini soyledi. Bunun uzerine Ozgen Karharman da 5 Kasım'da cocuklarını gormek icin Karaman'daki evine gitti.
KENDİSİNİ VURMAK İCİN HAZIRLIK YAPAN KOCASININ O ANINI CEKTİ
Ozgen Karharman eve gittiğinde, iddiaya gore eşi Hakan Karharman, 'Sen otur ben cocukları alıp, geleyim' diyerek, evin kapısına yoneldi. Durumdan şuphelenen Ozgen Karharman da evden cıkmak icin kapıya yoneldiği sırada eşinin ayakkabısını bağlayıp, av tufeğini eline aldığını gordu. Bunun uzerine eşinin kendisini vurmak icin hazırlık yaptığını anlayan Ozgen Karharman, cep telefonuyla o anların fotoğrafını cekip, evden kacmak istedi. Eşinin tufeği uzerine doğrultması sonucu, mudahale etmek isterken ateş alan tufekten cıkan sacmalar sağ bacağına isabet etti. Ozgen Karharman kanlar icinde yere yığıldı. Hakan Karharman da olay yerinden uzaklaştı. Cevredekilerin ihbarı uzerine ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ozgen Karharman, sağlık durumunun ciddiyetini koruması uzerine Konya Selcuk Universitesi Tıp Fakultesi'ne sevk edildi. Kacan Hakan Karharman da kısa surede polis tarafından yakalanarak, gozaltına alındı. Karharman, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'KIZIM SAKAT KALACAK'
Kızı Ozgen Karharman'ın hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirten anne Ozlem Şahin (41), kızının sağ bacağını tam olarak kullanamayabileceğini belirtti. Damadının surekli şiddet uyguladığını one suren Şahin, şunları soyledi: "Kızıma surekli şiddet uyguluyordu. Kızım evi terk edip, bizim yanımızda yaşamaya başladıktan sonra beni ve oğlumu da oldurmekle tehdit etmişti. Hatta kızımı da sakat bırakacağını soyluyordu. Boşanma davaları ertelenince, kızıma anlaşmalı boşanabileceklerini soyleyip, cocuklarını son kez gorebilirsin diye, Karaman'a cağırmış. Kızımı gitmemesi icin uyarmıştım. Ancak, annelik duygusuyla hareket edip, cocuklarını gormeye gitti. Doktorlar, kızımın sakat kalma oranının yuksek olduğunu soyledi. Sonucta bizim hayatımızı mahvetti, kızımı da yuzde seksen sakat bıraktı. Ben Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum, Adalet Bakanımıza sesleniyorum, lutfen bunlara adil bir şekilde ceza gelsin. Suclular dışarıda olmasın, annelerimiz ağlamasın, evlatlarımız ağlamasın."
BABASI: KIZIMI DAHA ONCE BICAKLAMIŞTI
Damadının, kızını bıcakladığını belirten baba İsmet Aktaş (46), "Kızımı daha once 3-4 defa bıcakladı. Kızım şikayetci olmuştu, ancak cocuklarını duşunerek, şikayetinden vazgecti. Yaklaşık 8 ay once de yine bıcakla yaraladı. Kızım da evi terk edip, annesinin yanına yerleşti. Daha sonra boşanma davası actı. Gectiğimiz gunlerde de İzmir'de boşanma davası vardı. İzmir depremi nedeniyle de mahkeme ertelendi. Hakan, 'Gel anlaşarak, boşanalım' diyerek, kızımı kandırıyor. Kızım İzmir'den cıkıyor, Karaman'a geliyor. 'Gel cocuklarını son bir kez gor' diyerek, kızıma komplo kuruyor. Silahı, her şeyi ayarlıyor ve silahı kızımın kalbine doğru dayıyor. Kızım da o esnada eliyle silaha mudahale edince silah ateş alıyor ve bacağından yaralanıyor. Bile bile tasarlayarak, kızımı oldurmeye goturuyor. Adalet yerini bulsun, analar olmesin istiyorum" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Muhammed Salih BUYUKSAMANCI