MUĞLA'nın Marmaris ilcesinde vatandaşlar sonbaharın keyfini olta balıkcılığı yaparak cıkartıyor. Coğunluğu emeklilerden oluşan kişiler plajda portatif sandalyede oturup hem olta ile balık avlıyor hem de eşsiz deniz manzarasını izliyor.
Marmaris ilce merkezinde yaz sezonunun bitmesiyle plajlardan cekilen turistler yerine coğunluğu emeklilerden oluşan olta balıkcılığı tutkunları akın etti. İlce merkezindeki Ataturk Caddesi'nden İcmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlar, olta balıkcılığı tutkunları ile doldu. Kimileri bisikleti ile kimileri yuruyerek geldikleri plajlarda portatif sandalyelerine oturarak oltalarını salladı. Saatlerce oltalarına balık takılmasını bekleyen Marmarisliler, eşsiz deniz manzarası eşliğinde anın keyfini cıkardı. Sahile gelenler, plaja gelirken yasal olculere uygun olan kefal, levrek ve cupra balıkları tuttu. Amator olta balıkcılık keyfini yaşayanlar gun batımına az bir sure kala mutlu şekilde evlerinin yolunu tuttu
8 yıldır Marmaris'te yaşayan işci emeklisi Haydar Tanrıverdi, "Aslen Muğla'nın Yatağan ilcesi doğumluyum. Emekli olduktan sonra en buyuk tutkum olan kıyı olta balıkcılığı hobimi gercekleştiriyorum. Bisikletimle Halk Plajı'na geliyorum. İki oltamı denize atıp beklerken, manzarayı seyrediyorum" dedi.İstanbul'da bir firmadan 7 yıl once emekli olduktan sonra eşiyle Marmaris'e yerleşen Berna Atıl da, "Marmaris havası cok guzel. Eşim olta balıkcılığı tutkunudur. Kendisi ile gelip giderken bende de tutku oldu. Manzara eşliğinde balık avlamak cok guzel. Aslında balık bahane manzara şahane" diye konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali GUNDOĞAN