Carpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler ceken Selman Oğut hakkında araştırmalar yapılıyor. Selman Oğut kimdir? Selman Oğut kac yaşında, nereli? Selman Oğut hayatı ve biyografisi!
[h=3]SELMAN OĞUT KİMDİR?[/h]1984 Mekke doğumlu olan Selman Oğut, lisans eğitimini İstanbul Kultur Universitesi'nde tamamladı.
Marmara Universitesi Avrupa Birliği Enstitusu Hukuk Bolumunden yuksek lisans derecesini aldıktan sonra aynı universitenin Sosyal Bilimler Enstitusu Kamu Hukuku Bolumu doktora programına girdi. 2013 yılında doktora derecesi alan Selman Oğut, 2009-2014 yılları arasında Marmara Universitesi Hukuk Fakultesinde araştırma gorevlisi ve oğretim gorevlisi olarak calıştı.
Temmuz 2014 itibari ile İstanbul Medipol Universitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı'nda oğretim uyesi olarak calışmaya başladı. BM Guvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması ve Uluslararası Orgutlerin Sorumluluğu? adlı kitapların yazarı olan Oğut'un uluslararası hukukun farklı konuları ile ilgili yayınlanmış muhtelif makaleleri vardır.
2005-2006 yılları arası Erasmus Programı bursiyeri olarak Almanya'nın Trier Universitesi'ne gitmiş, 2009 yılında yine Almanya?da bulunan Bonn Universitesi'nin yaz okulu programına tam burslu olarak kabul almıştır. Doktora calışmaları icin 2010 yılında Marmara Universitesi bursu ile London School of Economics'e gitmiştir.
2013 yılı icerisinde Turkiye Buyuk Millet Meclisi Anasaya Uzlaşma Komisyonu'nda uzman olarak gorev yapmış olan Selman Oğut, halen İstanbul Medipol Universitesi Hukuk Fakultesi'nde oğretim uyesi olarak gorev yapmaktadır.