BBP Genel Başkanı Mustafa Destici;" Dunyaya duyurulan bu anlaşmaya gore Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan cekilecek olması, Azerbaycan milleti, Turkluğu ve kahraman ordusu adına buyuk bir başarıdır. Ermenistan'ın ağlaya ağlaya, istemeye istemeye bu anlaşmayı imzalaması kardeş Azerbaycan'ın milleti ve ordusuyla sağladığı buyuk bir başarı ve zaferdir"
ANKARA - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, " Dunyaya duyurulan bu anlaşmaya gore Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan cekilecek olması, Azerbaycan milleti, Turkluğu ve kahraman ordusu adına buyuk bir başarıdır. Ermenistan'ın ağlaya ağlaya, istemeye istemeye bu anlaşmayı imzalaması kardeş Azerbaycan'ın milleti ve ordusuyla sağladığı buyuk bir başarı ve zaferdir" dedi.
Destici, TBMM'de acıklama yaptı. Destici, Kurtuluş Savaşı'nın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un milletin gurur kaynağı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirterek, 82. olum yıl donumunde Turkiye Buyuk Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetin kurucusu, Turkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Ataturk'u ve Cumhuriyetin kuruluşuna kanlarıyla hayat veren şehitleri, gazileri saygıyla ve rahmetle anarak konuşmasına başladı.
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime de değinen Destici, "Dunyaya duyurulan bu anlaşmaya gore Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan cekilecek olması, Azerbaycan milleti, Turkluğu ve kahraman ordusu adına buyuk bir başarıdır. Ermenistan'ın ağlaya ağlaya, istemeye istemeye bu anlaşmayı imzalaması kardeş Azerbaycan'ın milleti ve ordusuyla sağladığı buyuk bir başarı ve zaferdir. Bu zaferi alkışlıyorum. Azerbaycan devletini, milletini, Azerbaycan Turkluğunu ve kahraman Azerbaycan ordusunu tebrik ediyorum" diye konuştu.
Destici, Rusya'nın bolgede askeri guc ile bulunacak olmasının kabul edilebilir olmadığını soyleyerek, "Eğer orada Rus gucleri olacaksa Turkiye'nin de barış gucu olarak askeri gucunun bulunması gerekir" ifadelerini kullandı.
Eski Hazine ve Maliye Baklanı Albayrak ile ilgili olarak Destici, "Sayın Berat Albayrak'a bugune kadar olan hizmetleri icin şahsım ve camiam adına teşekkur ediyorum, bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı gorevine getirilen Sayın Lutfi Elvan'a da ustun başarılar diliyorum. Eğitimi, ehliyeti, liyakati onun yeni ustlendiği Hazine ve Maliye Bakanlığı gorevini başarılı bir şekilde yapabileceğini gostermektedir. Onun başarılı olması Turkiye'nin başarılı olması demektir; hem Meclis olarak hem millet olarak destek vermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / AHMET UMUR OZTURK