- Zlatko Dalic: "Guclu bir rakiple oynayacağız"
Hırvatistan Teknik Direktoru Zlatko Dalic:
"Turkiye, onemli futbolculara sahip bir ekip"
İSTANBUL - Hazırlık macında Turkiye ile karşı karşıya gelecek olan Hırvatistan'da Teknik Direktor Zlatko Dalic, guclu bir rakibe karşı sahaya cıkacaklarını belirterek, "Turkiye, onemli futbolcuları olan guclu bir takım" ifadelerini kullandı.
Karşılaşmanın oynanacağı Vodafone Park'ta acıklamalarda bulunan Hırvatistan Teknik Direktoru Zlatko Dalic kendilerini zor bir macın beklediğini ifade ederek sozlerine başladı. Turkiye'nin Almanya ile yaptığı karşılaşmanın ardından rakibin ne kadar guclu olduğunu fark ettiklerini soyleyen Dalic, "Ben oyuncularıma guveniyorum. Bu macı kazanmak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu macla ilgili tek uzuntum yarınki macta seyirci olmayacak olması. Bazı oyuncuları kadroya dahil etmek zorunda kaldım. Cunku dunyanın her tarafını pandemi sureci sardı. Bazı oyuncularımız pozitif sonucla bize başvurdular. Yedi gun icinde 3 mac yapacağız. Bu boşluğu doldurmam gerekiyordu. O nedenle sonradan kadromuza oyuncular dahil ettik" dedi.
Turkiye'de forma giyen Meljnak ve Vida'nın performanslarından memnun olduğunu da soyleyen Dalic, "Burada ulkemizi iyi temsil ettiklerini duşunebiliriz. Turkiye'nin cok kaliteli oyuncuları var. Burak Yılmaz ve Zeki Celik'in form durumları cok iyi. İtalya'da oynayan oyuncularınız var. Turk Milli Takımı, ozellikle Sırbistan ve Rusya macıyla kalitelerini gozumde canlandırmış oldu. Bunun yanında cok kaliteli bir teknik direktore sahipler. Bu da onlar icin ayrı bir şans. Turkiye, tecrubeli ve başarıdan başarıya koşan bir teknik direktore sahip. Her iki millet kendi zaferleri icin mucadele edecek. Boyle guzel bir stadyumun olması da milli takımına ayrıcalık tanıyor" acıklamasını yaptı.
"Vida benim icin değerli bir isim"
Sıkışık mac takvimi ve pandeminin tum dunyada takımları zorladığını soyleyen Dalic, "Oyuncuların sağlığını korumak icin gereken butun tedbirleri aldık" dedi.
Beşiktaş forması giyen Vida'yla ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Zlatko Dalic, "Vida benim en değerli oyuncularımdan bir tanesi. Bazen gerektiği gibi oynayamıyor ama ondan cok buyuk beklentilerim var. Benim icin Beşiktaş da cok buyuk bir kulup. Bence doğru bir kulubu sectiğin duşunuyorum. Buradaki performansından memnunum, yarın da ondan cok buyuk şeyler bekliyorum. En iyi oyuncularımdan bir tanesi. Performansıyla bizi etkileyecektir. Bazen duşuşler yaşayabilir, Vida takım kaptanımız gibi onun da performansından memnunum" diyerek sozlerini tamamladı.
Pasalic: "Yarınki mac bizi cok zorlayacak"
Dalic'le birlikte basın toplantısında yer alan futbolcu Mario Pasalic ise, "Yarınki mac bizi cok zorlayacak. Turkiye'deki oyuncuların da kalitesini biliyorum. Benimle beraber İtalya Ligi'nde oynayan Turk oyuncuların da kalitesini biliyorum. Turk Milli Takımı'nın gucunu biliyoruz. Biz de gucluyuz, biz bu gucumuzu yarın oyunumuzda sergileyeceğiz. Kazanmak icin elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hakan Calhanoğlu ve Merih Demiral icin sadece iyi sozler soyleyebilirim. Turk oyuncuları takip ediyorum, onları beğenerek izliyorum. Onlar hakkında sadece ovgu dolu sozler soyleyebilirim" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BOZHAN MEMİŞ