Berat Albayrak'ın istifasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Lutfi Elvan TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek gorevine başladı.Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lutfi Elvan gorevine başlaması vesilesiyle Twitter hesabından yazılı acıklama yaparak, "Ekonomi politikalarımızın esası, buyume ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun, şeffaf, ongorulebilir, hesap verebilir politikaların tasarımı ve uygulanmasının sağlanmasıdır" dedi.
Onumuzdeki donemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek buyume ve istihdama yeni bir ivme kazandıracaklarını soyleyen Elvan, "Oncelikli olarak ele aldığımız enflasyonla mucadele surecini, maliye politikaları ve diğer tum araclarımızla kararlı bir şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak gercekci bir risk yonetimi ile kamu finansmanının kalitesini artıracağız" ifadesine yer verdi.

Vergi duzenlemeleri başta olmak uzere mevzuatta ongorulebilirliğin artırılması ve bu sayede yatırım ortamının hem yerli hem de uluslararası girişimciler acısından her bakımdan iyileştirilmesi icin gerekli adımların başta sivil toplum kuruluşları olmak uzere ilgili tum taraflarla iş birliği halinde atılacağını belirten Elvan şoyle devam etti:
"Onumuzdeki donem, kuresel salgının etkilerinin azaldığı, yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma donemi olacaktır. Bu cercevede makroekonomik istikrarı guclendirirken, mikro reformları iceren piyasa dostu bir donuşum programına odaklanacağız. Uretim sureclerinin ihracata donuk, yenilikci ve ithalat bağımlılığı azalmış bir yapıya donuşmesini sağlayarak yerli uretim kapasitemizi artıracağız."
Albayrak istifa etmişti
Berat Albayrak Pazar akşamı Instagram hesabından yaptığı acıklama ile Hazine ve Maliye Bakanlığı gorevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Albayrak, "Kamuoyunun dikkatine" başlıklı paylaşımında, "Yaklaşık beş yıldır surdurduğum bakanlık gorevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki surecte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan oturu ihmal ettiğim ve bana desteğini hicbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve cocuklarıma ayıracağım. Cok buyuk hedeflerle cıktığımız bu yolculukta gercekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Buyuk ve Guclu Turkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edeceklerdir. Enerjide olduğu gibi ekonomide de ektiğimiz tohumlar cokta uzak olmayan bir gelecekte koca koca cınarlara donuşecek ve ulkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şuphem yoktur" ifadelerini kullanmıştı.
İletişim Başkanlığı'ndan pazartesi gunu yapılan acıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasınıkabul ettiği duyurulmuştu.
DW/ HT,BO
(c)
Kaynak: Deutsche Welle