NEW ABD başkanlığına secilen Joe Biden, Başkan Donald Trump'ın secim sonuclarını kabul etmemesine ilişkin, "Bunun utanc verici olduğunu duşunuyorum. Soyleyebileceğim tek şey Başkan'ın geride bırakacağı mirasa yararı olmayacak." dedi.
Biden, Delaware eyaletinde, Trump'ın yenilgiyi kabul etmemesine ilişkin acıklamalarda bulundu.
Trump yonetiminin, Demokratların zaferini kabul etmemesinin "dinamikleri değiştirmeyeceğini" vurgulayan Biden, Beyaz Saray'a geciş sureclerini tutarlı bir şekilde yuruttuklerini soyledi.
Hicbir şeyin geciş planlarını durduramayacağını ifade eden Biden, "Amerika geri geldi ve tekrar oyuna dahil oldu. Artık 'sadece Amerika' yok. Birleşik Krallık, Fransa, Almaya, Kanada ve İrlanda gibi ulkelerle, 6 dunya lideriyle konuşma fırsatım oldu, ovgu dolu ve enerjikti, heyacanla bekliyorlar. Amerika'yı daha onceki saygın yerine geri taşıyacağız." dedi.
Senato Coğunluk Lideri Cumhuriyetci Mitch McConnell'ın da secim sonuclarını tanımadığı ve kendisiyle goruşup goruşmediği sorulan Biden, McConnell ile goruşmediğini ancak yakın zamanda goruşmeyi umduğunu soyledi.
Biden, "Birkac onemli istisna dışında Cumhuriyetci Parti'nin tumu, Başkan (Trump) tarafından sindirildi." değerlendirmesinde bulundu.
Trump'a bir mesajı olup olmadığı sorulan Biden, "Trump ile konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum." yanıtını verdi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nın "Trump yonetiminin ikinci donemine yumuşak bir geciş olacak." iddiasının hicbir kanıtı olmadığını belirten Biden, Trump'ın secim sonuclarını kabul etmemesine ilişkin ise "Bunun utanc verici olduğunu duşunuyorum. Soyleyebileceğim tek şey Başkan'ın geride bırakacağı mirasa yararı olmayacak." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Betul Yuruk