Şelale Kadak'ın YouTube kanalına konuk olan Ali Koc, butceleri indirdiklerini ve gelecekte ekonomik olarak rahatlayacaklarını ifade etti. Koc, Fenerbahce'nin icinde bulunduğu durum ve başkanlık goreviyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
İşte Ali Koc'un acıklamalarından satır başları;
[h=3]"DURUM SANDIĞIMIZDAN DAHA VAHİMDİ"[/h]"Bu yıla iyi başladık. İnşallah pandemiden de kurtulacağız ve inşallah şampiyon olacağız. Gecmiş yıllarda elde ettiğimiz şampiyonluklardaki ruhu ve ortamı yakalamış durumdayız. 2018'deki secim enteresan iki gundu. Kazanmamı sacma sapan sebeplerle istemeyen bir kalabalık da vardı ama gonullu bir orduyla 6-7 aylık bir kampanyadan sonra kazandık. Ama butun iş secildikten sonra başladı tabii ki... Oyle bir ulkede yaşıyoruz ki, doğruları soylemek icin de cesur olmak gerekiyor. Kulupten ayağımızı iceri attıktan sonra denetimleri başlattık. İnanılmaz odemelerle karşılaştık. Gelir gelmez 20-25 milyon euroluk bir odeme yapmak zorunda kaldık. Durum sandığımızdan cok daha vahimdi. Kulubun urettiği değerin yuzde 80'i kasaya girmeden borca gidiyordu."

[h=3]"BUTCELERİ İNDİYORUZ"[/h]"Yuzmilyonlarca dolar para da koysan UEFA sınırlamalarından dolayı transfer yapamadık. Bu sadece bize değil başka takımlara da oldu. Yeni borc almadan sadece kendi urettiklerimizle buraya kadar geldik ama bundan sonra mumkun değil. Devletimizin de insiyatif kullanmasıyla 9 yıllık bir sure gelecek ve cok rahatlayacağız. Burada onemli olan nakit akışı... Kendimizi disiplin altına alıp, sureleri de uzatmamız lazım. Butceleri indiriyoruz. Makul seviyeleri goreceğiz. Futbol o kadar ayrıştırıcı bir hale geldi ki, sponsorlar artık ya tum kuluplere sponsor olmak istiyorlar ya da hic olmak istemiyorlar. Amerika'da secimler yeni oldu. 4 sene evvel Trump secildiği zaman 2 kusurdu. Şimdi 8'lerdeyiz. Futbolcu kontratlarından dolayı harcamalarımızın coğu dovizle... Bu durum bizi cok sıkıntıya sokuyor"
[h=3]"PES ETMEMİ İSTEYEN COK İNSAN VAR"[/h]"Ben kolay kolay pes etmem. Bunu isteyen cok fazla insan var. 'Bir an once gorevi bıraksa da kongreye gitsek' diyenler var. Bu camiaya layık olmak benim en buyuk motivasyonlarımdan bir tanesi. Benim burada şahsi bir kazancım yok. Maddi bir kazancım yok. Ben inatcıyım. Bu kadar guclu olduğumu da tahmin etmiyordum. Kendimi de test etmiş oldum"
[h=3]"HENUZ İSTEDİĞİM TARZDA BİR BAŞKAN OLAMADIM"[/h]"Henuz istediğim tarzda bir kulup başkanı olamadım. Cok iyi bir kulup başkanı olmadığımı biliyorum. Benim de benden beklentim cok daha yuksek. Bir donem daha devam edersem olacağım diye duşunuyorum. Sportif sonuclardan bağımsız olarak cok iyi işler de yaptık. Ozellikle ilk sene saha sonucları cok kotu gelince yapısal reformlardan once gunluk sorunlara bakmak durumunda kaldık. Mali durumlara bakmak zorundayız. Ben zaten hep 2 donem başkanlık lazım olduğunu soyluyordum. Her zaman kendimizi geliştirmemiz lazım. Başarısız olacaksınız diye yeni şeyleri denemekten de cekinmemek lazım. Hayatın değerini bilmek lazım. Yaşlandıkca olumler oluyor, beklenmedik olumler oluyor. Abimi boyle kaybettik. Cumhurbaşkanımızı ziyarete gittik, orada ne kadar sağlıklı olduğunu anlatıyordu ve 8-9 saat sonra vefat etti."