Macaristan'da parlamentoya sunulan anayasa değişikliği teklifinde, ulkenin anayasal kimliğinin Hristiyan kulturune dayalı olduğu ve cocuklara bu kapsamda eğitim sağlandığı belirtildi.
Adalet Bakanı Judit Varga tarafından Ulusal Meclise sunulan anayasa değişikliği teklifinde, cocuk eğitimi ve aile tanımına ilişkin maddeler de yer aldı.
Ulkenin anayasal kimliğinin Hristiyan kulturune dayalı olduğu ve cocuklara bu kapsamda eğitim sağlandığı belirtilen teklifte, "Her cocuk fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimi icin gerekli olan koruma ve bakım hakkına sahiptir. Macaristan, cocukların doğum cinsiyetlerine gore oz kimlik hakkını korur ve Macaristan'ın anayasal kimliği ve Hristiyan kulturune dayalı değerlere uygun eğitim sağlar." ifadesi yer aldı.
Aile tanımı ile ilgili yapılması ongorulen duzenlemede ise "Macaristan, bir erkek ve bir kadın arasında gonullu karar temelinde oluşturulan evlilik kurumunu ve ulusun hayatta kalmasının temeli olan aileyi korur. Aile ilişkisinin temeli evlilik ve ebeveyn-cocuk ilişkisidir. Anne kadın, baba ise erkektir." ifadelerine yer verildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Yılmaz