Samsunlu opera sanatcısı Melis Sağlam, Mustafa Kemal Ataturk'u seslendirdiği 'Yiğidim Aslanım' turkusuyle andı yaktı.
Samsunlu opera sanatcısı Melis Sağlam (25) Mustafa Kemal Ataturk'u ebediyete intikalinin 82. yıl donumunde 'Yiğidim Aslanım' turkusuyle andı. Ataturk icin sembolik bir ağıt olarak gorulen turkuyu operacı kimliğiyle yorumlayan Sağlam buyuk beğeni aldı. Saat 09.05'te calan sirenlerle insanın icini yakan 10 Kasım Ataturk'u Anma Gunu'ne 1 dakikalık bir video bırakan Sağlam, Ata'ya saygısını sesiyle dile getirdi.
Melis Sağlam, "Sanatcı olarak bir sanatcı adayı olarak Mustafa Kemal Ataturk'e cok şey borclu olduğumuzu duşunuyorum. Bu ulkenin inşasında, aldığımız her nefeste kendisinin payı olduğunu duşunduğum icin her dinlediğimde bana Ataturk'u anımsatan bu şarkıyla onu anmak istedim. Cunku bazen muzik anlatamadığımız her şeyi anlatır. Soyleyemediğimiz bircok şeyi melodilerle soyleriz. Mustafa Kemal Ataturk de bizim icin oyledir. Bazen kelimelere dokulmez ona olan sevgimiz o yuzden bende bu şekilde gosterdim. Uzerine eğitim aldığım şekilde bu turkuyu yorumlamak istedim. Hem eğitimim hem de minnettarlığım ve icimde duyduğum sevgi birleşince boyle bir şey ortaya cıktı" dedi.
Samsun İlkadım Guzel Sanatlar Lisesi mezunu olan Melis Sağlam Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan yuksek şeref derecesi ile mezun oldu. Dokuz Eylul Universitesi Devlet Konservatuvarı Master programını birincilikle kazandı ve eğitimine halen burada devam ediyor. 12. Ulusal Genc Solist Yarışması Profesyonel Kategorisi'nde birincilik odulunun sahibi oldu. Ceşitli orkestra ve konserlerde solist olarak yer alan Sağlam, yaptığı calışmalarla Samsun'u gururlandırıyor.
(Unsal Karka/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı