Dunyanın en buyuk spor organizasyonlarından bir tanesi olan Formula 1 (F1), uzun yıllar sonra Turkiye'ye ve İstanbul'a geri donuyor. Organizasyon, daha once 2005 – 2011 yılları arasında 7 kez İstanbul'daki İstanbul Park'ta koşulmuştu.
Aradan gecen 9 yılın ardından Formula 1, İstanbul'a ve Turkiye'ye geri donuyor. Formula 1 DHL Turkish Grand Prix olarak gecen yarış 13 – 14 – 15 Kasım tarihlerinde gercekleştirilecek. Gercekleşmesine cok az bir sure kalan organizasyonun İstanbul'daki tanıtım filmi icin cekimler yapıldı.
[h=2]Formula 1 otomobilleri İstanbul sokaklarında[/h]
Bu hafta cuma ve pazar gunleri arasında koşulacak olan yarış oncesi Formula 1 otomobilleri, yarışın tanıtımı icin İstanbul sokaklarına indi. Tanıtım filmlerinin cekimleri Eminonu ve Galata Koprusu'nde gercekleştirildi.
İstanbul'un Tuzla ilcesinde bulunan Intercity İstanbul Park pistinin uzunluğu, 5 bin 378 km'den oluşuyor. 150 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip olan İstanbul Park'ın pistinde 6 tanesi sağa, 8 tanesi sola olmak uzere toplamda 14 viraj bulunuyor. Ayrıca pistteki yarışlar saat yonunun tersine koşuluyor.
İstanbul'da gercekleştirilecek bu yarış oncesi cekilen tanıtım filminin ilk ayağı Sarayburnu sahilinde yapıldı. Sarayburnu sahilinden sonra cekimlerin yapıldığı ikinci nokta Galata Koprusu oldu. İstanbul sokaklarında boy gosteren Formula 1 otomobilleri vatandaşların da ilgisini cekti.
Daha once 7 kez gercekleşen İstanbul Grand Prix'sinde 2005 yılında zafere ulaşan pilot Kimi Raikkonen olmuştu. Daha sonra Ferrari pilotu Felipe Massa art arda 3 kez kazanmış sonraki yıllarda ise sırasıyla Jenson Button, Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel birinciliğe ulaşmıştı.