Manisa Buyukşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'e saygı duruşu ile başladı. Gunun anlamına ilişkin konuşan Buyukşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Guzgulu, "Gazi Mustafa Kemal Ataturk, yalnızca ulkemizin değil dunyanın da son yuzyılda gorduğu en buyuk dehadır" dedi.
Manisa Buyukşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı, Buyukşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Guzgulu başkanlığında gercekleştirildi. Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un ebediyete irtihalinin 82'nci yıldonumu dolayısıyla saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Anlamlı bir gunde toplantının gercekleştirildiğini belirten Başkanvekili Guzgulu, "Cumhuriyetimizin kurucusu buyuk onderimiz Mustafa Kemal Ataturk'un ebediyete irtihalinin 82. yıldonumu. Gazi Mustafa Kemal Ataturk, yalnızca ulkemizin değil dunyanın da son yuzyılda gorduğu en buyuk dehadır. Bizlere bıraktığı olumsuz eserlerin sonsuza kadar savunucusu olduğumuzu belirtiyor, buyuk onderimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhu şad olsun. Dağlık Karabağ bolgesinde Azerbaycan'ın Ermeni işgalindeki yerlerde başlattığı savaş, cok şukur zaferle sonuclandı. Bu bağlamda Azerbaycan'a ve şanlı ordusuna selam gonderiyoruz" dedi.

Asfalt sezonu rekorla kapandı
Konuşmasında Covid-19'a yakalanan, atlatan ve tedavileri devam eden milletvekillerine, belediye başkanlarına, meclis uyelerine, siyasilere ve tum vatandaşlara gecmiş olsun dileklerini ileten Guzgulu, "Bu elim salgında yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Asfalt sezonumuzu Sarıgol ilcemizde noktaladık. Bir takım surecler nedeniyle Temmuz ayında başlatabildiğimiz sezonu, 853.1 kilometre sathi kaplama calışması ile kazasız belasız bir şekilde sonlandırdık. 632 mahalleyi kapsayan asfalt calışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, yenilediğimiz yolları kullanacak hemşerilerime kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum. 24 Kasım'da kutlayacağımız Oğretmenler Gunu vesilesiyle şimdiden tum oğretmenlerimizin gununu kutluyor, buradan saygı ve sevgilerimi gonderiyorum. Bu duygularla Kasım ayı meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, alacağımız kararların şehrimize ve hemşerilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
Toplantıya ara verildi
Konuşmanın ardından meclis gundem maddelerinin oylanmasına gecildi. 89 maddenin goruşulduğu toplantıda, butce goruşmeleri nedeniyle meclis oturumu kapatılmadı. Ara verilen meclisin bir sonraki toplantı tarihi 24 Kasım Salı gunu olarak belirlenerek, birleşime ara verildi. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı