İzmir'de yeni tip koronaviruse (Kovid-19) yakalanan ve 4 aydır tedavi goren 80 yaşındaki Hayrullah Bilici, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Emekli avukat Bilici, temmuz ayının ilk haftasında rahatsızlanınca yakınları tarafından Sağlık Bilimleri Universitesi Dr. Suat Seren Goğus Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine goturuldu.

Burada yapılan testlerde Kovid-19'a yakalandığı anlaşılan Bilici, goğus hastalıkları servisinde tedavi altına altı.
Bilici, sağlık durumunun kotuye gitmesi uzerine yoğun bakıma alındı ve 37 gun burada kaldı.
Uygulanan tedavinin ardından sağlık durumu duzelen Bilici, yeniden servisi alındıktan 2 ay sonra taburcu edildi.
Hayrullah Bilici, gazetecilere, Kovid-19 nedeniyle cok zor gunler yaşadığını soyledi.
Sağlık calışanlarının iyileşmesi icin cok mucadele verdiğini belirten Bilici, şunları kaydetti:
"Yoğun bakımdan cıkıp normal serviste tedavi surecim devam ederken cihazdan ayrılıp kendi başıma nefes almaya başladığım o anı hic unutamayacağım benim icin yeniden doğuş gibiydi. Ben toplu taşıma kullanırken ailemin ve sevdiklerimin tum uyarılarına rağmen maskemi cenemin altına indiriyordum ve mendille her yeri tutarak aynı mendili yuzume, gozume suruyordum. Buyuk hata yaptım. Vatandaşlarımız lutfen bu tur hatalar yapmasın, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak kalabalık ortamlardan uzak dursunlar."
Bilici'nin kızı Tulin Bilici de babası sağlığına kavuştuğu icin cok mutlu olduğunu ifade ederek, "Babamın ağrıdan geceleri 'Allah Allah' diye bağırdığını duyardık. Caresizce evimize gider iyi olması icin dua ederdik. Yoğun bakımdan cıktıktan sonra babamın kendi kendine nefes alması ve bizimle konuşuyor olması hepimizi mutluluktan ağlattı. Kahraman sağlık calışanlarımız iyi ki varlar." diye konuştu.
Bilici, herkesi, doğru şekilde maske kullanmaya cağırdı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler