Manisa Buyukşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Guzgulu'nun başkanlığında gercekleştirilen 2020 yılı Kasım ayı MASKİ 2. Olağan Genel Kurulu 1. Oturumunda 3 liralık hat bakım ve işletim bedeli de gundeme geldi. Guzgulu, Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun'un talimatı doğrultusunda hat bakım ve işletim bedelinin kaldırılmasına karar verildiğini belirtti.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Mudurluğu 2020 Yılı Kasım ayı 2. Olağan Genel Kurulu 1. Oturumu, Manisa Buyukşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Guzgulu başkanlığında gercekleştirildi. Mecliste, MASKİ'nin gundem maddelerinden biri de 3 liralık hat, bakım ve işletim bedelinin kaldırılması yonundeydi. Guzgulu, Buyukşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergun'un aldığı karar doğrultusunda MASKİ'nin hizmet ve yatırımlarında kullanılan hat, bakım ve işletim bedelinin kaldırıldığını kamuoyu ile paylaştı.
Kararın acıklanması icin 'Olağan Genel Kurul' beklendi
Başkan Vekili Mehmet Guzgulu, "MASKİ'nin hizmet ve yatırımlarında kullandığımız 3 TL'lik hat bakım ve işletim bedelini kaldırıyoruz. Daha onceden almış olduğumuz bu kararı acıklamak ve uygulamaya koymak icin KASIM ayı Olağan Genel Kurulumuzu bekliyorduk. Bu bedel artık Manisa il genelinde hic kimseden alınmayacak" dedi.
18 buyukşehir belediyesi alıyor
Guzgulu mecliste yaptığı acıklamada, bu ucret kaleminin sadece MASKİ'ye ozgu bir uygulama olmadığını da belirterek, "Şunu da belirtmem gerekir ki bu hat bakım ve işletim bedelini 18 Buyukşehir Belediyesi de alıyor. Şu an Şehzadeler ilcesi ile ilgili bir mahkeme kararı vardı. Diğer 16 ilce ile ilgili bu bedelin kaldırılması noktasında boyle bir karar yok. Buyukşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergun de, diğer 16 ilceden bu bedeli almanın cok yanlış olacağını soyledi. Bu sebeple hat bakım ve işletim bedelinin kaldırdığımızı ifade ediyorum" dedi. - MANİSA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı