Sudan'ın Ankara Buyukelcisi Adil İbrahim Mustafa, Karabuk Universitesi (KBU) Rektoru Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret etti.
Universiteden yapılan acıklamaya gore, ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına duzenlenen goruşmede Rektor Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. Mucahit Coşkun ile KBU Uluslararası İlişkiler Koordinatoru Oğretim Gorevlisi Oya Cepni Onalan ve Uluslararası Oğrenci Koordinatoru Oğretim Gorevlisi Kerim Tanış da hazır bulundu.

Buyukelci Mustafa, ziyarette yaptığı konuşmada, Turkiye ile ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Buyukelci olarak 2 ay once goreve başladım. Uzun yıllardır Turkiye ile iyi ikili ilişkilerimiz var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2016'da Sudan'ı ziyaret etti. Her alanda Turkiye ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Tabii ki oncelikli alanlardan biri de yuksek oğretim. Karabuk Universitesinde eğitim alan Sudanlı oğrenciler var. Daha fazla oğrenci universitenizde eğitim alsın istiyoruz. Karabuk Universitesi ile Sudan'da bulunan bir universitemizi 'kardeş universite' olarak ilan edebiliriz."
Rektor Prof. Dr. Polat da 2018'de Sudan'ı ziyaret ettiğini aktardı.
Ziyaret sırasında Sudan'da bulunan bazı universitelerle goruşmeler yapıp anlaşmalar imzaladıklarını anlatan Polat, şoyle devam etti:
"Sadece oğrenci değişimi konusunda değil bircok konuda iş birliği yapabiliriz. Ortak kongreler, araştırma projeleri gibi bilimsel etkinliklerde paydaş olabiliriz. Afrika'dan cok sayıda oğrenci Karabuk Universitesinde eğitim alıyor. Sudanlı oğrenci sayısını da artırmak isteriz ancak bu değişim karşılıklı olmalı. Ozellikle, ilahiyat fakultesinde oğrenim goren oğrencilerimiz Sudan'da Arapca eğitimi alabilirler."
Ziyaretin ardından Demir Celik Enstitusu, kutuphane ve Nostaljik Acık Hava Arac Muzesi gezildi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu