Barselona'da 2017 yılında 16 kişinin olduğu, 140 kişinin de yaralandığı DEAŞ teror orgutunun duzenlediği saldırıların sanıkları Driss Oukabir, Mohamed Houli Chemlal ve Said Ben Iazza mahkemeye cıktı.
İspanya'nın Barselona kentinde 2017 yılının Ağustos ayında DEAŞ'a bağlı 6 teror orgutu mensubu, kullandıkları aracları sivillerin uzerine surdu. 17-19 Ağustos'ta duzenlenen teror saldırılarında 16 kişi yaşamını yitirirken, 140 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı gercekleştiren 6 terorist, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. İspanya'daki DEAŞ yapılanmasında, orgute bağlı oldukları ve saldırıların duzenlenmesine yardım ettikleri belirtilen Driss Oukabir, Mohamed Houli Chemlal ve Said Ben Iazza mahkemeye cıktı. Mahkemede oynatılan goruntulerde, Chemlal'ın patlayıcı duzenekleri hazırladığı ve gulduğu ifade edildi. Chemlal, goruntulerde konuştuklarının 'zorla' soyletildiğini iddia etti. Savcının sorularını yanıtlamayan Chemlal, mahkemeye duzenlenen teror saldırıları konusunda pişman olduğunun belirtti. Ote yandan Oukabir'in Barselona'da duzenlenen teror saldırısında kullanılan panelvanı odunc alan kişi olduğu tespit edildi. Savcı, Oukabir'e 36 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Son olarak Iazza'nın teror orgutu ile bağlantılı olduğu ve panelvanı odunc veren kişi olduğu ifade edildi. Savcı, Iazza icin 8 yıl hapis cezası istedi. Teror saldırısında olenlerin İspanya, Belcika, Almanya, İtalya ve Portekiz vatandaşı oldukları duyurulmuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı